LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


EU Management - Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na Strukturální fondy ČR

Číslo projektu 0355
Příjemce EDUCEU
Celková výše finanční podpory 4 215 565

Záměrem projektu je realizovat pro cílové skupiny 4 cykly (4x4 dny) prezenčních a on-line školení (cca 4x8 dní) zaměřených na oblast projekt. managementu v období realizace projektu. Školení budou zahrnovat teoretickou i praktickou část a budou využívat i E- learningových metod. Návazně bude absolventům (80), kteří budou realizovat vlastní projekty, poskytován odborný mentoring a hosting v systému, který bude využíván při školení.
V rámci projektu bude vytvořena internetová platforma pro projektový management, která vytvoří podporu pro cílové skupiny a základnu, která umožní těmto subjektům maximalizovat úspěšnost v průběhu plnění projektu, včetně komunikace a koordinace mezi partnery s možností využívání manuálů, či případné osobní konzultace.
Současně bude také cíleně aktivizován zájem českých subjektů o školení i tento podpůrný nástroj pro realizaci projektů v rámci programů EU a SF, neboť mohou výrazně napomoci kvalitnímu proj. managementu, vyhodnocování a úspěšnému ukončení realizovaného projektu.
EU Management navazuje na EU Projekt ( JPD3), který EDUCEU realizuje s partnerem CELN a bude také čerpat z výsledků projektu EPRI Start (IST; 6.RP EK), který EDUCEU realizuje ve spolupráci s 11 evropskými partnery a který má podporovat zejména MSP v zájmu o přípravu a realizaci projektů v rámci IST (6.RP). Na základě zkušeností a rychlé dotazníkové akce v cílové skupině byla prokázána nedostatečná znalost postupů a managementu při realizaci schválených projektů včetně daných pravidel a kontrol. Na základě tohoto průzkumu byla vytvořena náplň proj. školení EU Managementu.
Realizátory projektu budou EDUCEU, Czech E-Learning Network. V rámci projektu bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele internet. systému, který bude vytvořen dle v rámci projektu zpracované analýzy.
Cíl. skupiny budou v rámci projektu využívat formu veřejné podpory "de minimis". Možnost čerpání "de minimis" bude účastníky kurzů dokládána čestným prohlášením.