LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Podpora konkurenceschopnosti podnikatelů, zejména profesně specializovaných firem podnikajících ve stavebnictví (se zaměřením na spolupráci velkých a MSP)

Číslo projektu 0348
Příjemce Svaz podnikatelů ve stavebnictví České republiky
Celková výše finanční podpory 4 270 700

Předkládaný projekt rozpracovává část poslání a postavení Svazu podnikatelů ve stavebnictví (SPS ČR) dané stanovami.
Posláním Svazu je kromě hájení zájmu členů i podíl na zlepšování podmínek pro podnikání, kultivace stavebního trhu, zlepšování legislativy, optimalizace přípravy staveb a poskytování informací o směrech dalšího vývoje v odvětví.
K naplnění této části svého poslání a na podporu programu spolupráce malých a velkých firem podnikajících ve stavebnictví připravuje SPS ČR spolu se svými partnery otevření dvou poradenských a informačních center (SPIC) v pronajatých prostorách a jejich obsazení osobou v trvalém pracovním poměru.
Náplní práce SPIC bude zejména formou osobních kontaktů, telefonního hovoru a elektronickou poštou zajišťovat:

  1. komplexní servis pro začínající podnikatele nebo podnikatele měnící předmět podnikání (OSVČ, drobné, malé, event. střední).
  2. poradenství pro střední i velké podnikatele k posílení jejich postavení na trhu a zvýšení šance k proniknutí na nové trhy tuzemské i členských států EU.
  3. orientaci a využívání dotačních titulů nabízených legislativou ČR a EU.
Dále se SPS ČR v projektu zaměřuje na:
Analýzu kvantitativního i kvalitativního stavu a problémů subdodavatelského potenciálu malých podnikatelů. Po vyhodnocení a návrzích na řešení bude vytvořena specializovaná databáze subdodavatelských řetězců k využití jak malých, tak velkých firem. Přípravu a uspořádání konference na téma Podpora konkurenceschopnosti vyšší efektivitou provádění staveb a sofistikovaným řízením ekonomiky staveb (cenotvorba, alokace a efektivita vynaložených nákladů).
Vytvoření sítě poradců a expertů pro uvedené činnosti, a to formou vyhledání odborníků v řadách organizací zúčastněných na projektu nebo získáním externích specialistů.