LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství

Číslo projektu 0338
Příjemce Středisko služeb podnikatelům, s.r.o.
Celková výše finanční podpory 2 299 210

Záměrem projektu je přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti pražských malých a středních podnikatelů prostřednictvím modulového vzdělávání pro podnikatele a vytvořením poradenské kapacity pro otázky spojené s podnikáním po vstupu ČR do EU.
Cílem projektu je navrhnout, vytvořit, realizovat a vyhodnotit tréninkový modulární program pro MSP a začínající podnikatele, spojený s.individuálním poradenstvím. Po otestování bude realizován ještě jeden tréninkový cyklus a kurz bude následně převeden do elektronické podoby. Součástí tréninkového cyklu je vytvoření multiplikační příručky, aby jej mohli předkladatel a partneři projektu vbudoucnu znovu využívat. Kurz bude akreditován MŠMT jako rekvalifikační. Každý modul se stává z části prezenční, samostudia a individuálních konzultací podnikatelských plánů a aktivit.
V rámci projektu bude rozvinuta poradenská kapacita Střediska služeb podnikatelům, s.r.o., které je účelovou organizací Svazu Průmyslu a dopravy ČR. Kromě dosavadních služeb podnikatelům, kdy slouží jako Oborové informační místo bude nabízet i služby podnikatelům v souvislosti se změněnými podnikatelskými podmínkami po vstupu České republiky do EU. Tyto služby budou v rámci projektu nabízeny členům i nečlenům Svazu průmyslu a dopravy ČR, dosavadním klientům střediska služeb podnikatelům i klientům, kteří projeví zájem na základě informační kampaně.
Aby bylo těchto cílů naplněno projdou zaměstnanci SSP a externí spolupracovníci SSP intenzivním trénink pro rozšíření a zkvalitnění konzultačních dovedností a přístupů.