LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Konzultační středisko rozvoje a řízení lidských zdrojů v malých a středních podnicích na území hl. m. Prahy

Číslo projektu 0333
Příjemce Klub personalistů ČR - regionální sekce pro Prahu a Středočeský kraj
Celková výše finanční podpory 3 490 280

Hlavním cílem projektu je zlepšit úroveň odborných znalostí a dovedností i úroveň informovanosti zaměstnanců a zaměstnavatelů, především malých a středních podniků a začínajících podnikatelů vytvořením a aktivitami konzultačního střediska rozvoje a řízení lidských zdrojů při Regionální sekci Klubu personalistů ČR. Tím zároveň přispět k zavádění standardních a transparentních způsobů řízení lidských zdrojů a ke zvyšování jejich konkurenceschopnosti a adaptability. Tento systém zakotvit a dále rozvíjet jako trvalou součást aktivit Regionální sekce Klubu personalistů ČR pro Prahu a Středočeský kraj (dále jen RS KPČR) a jeho servisu podnikatelské sféře.
Projekt má dvě klíčové aktivity:

  1. Obecné poradenství zaměřené zejména do oblasti lidských zdrojů - kromě "klasických" témat z oblasti ŘLZ (např. získávání a výběr pracovníků, jejich vedení, motivování, hodnocení a odměňování) bude zvláštní pozornost věnována problematice trhu práce, zaměstnanosti (zaměstnávání absolventů škol, osob se ZPS apod.). Zvýšená pozornost bude věnována i posilování právního vědomí podnikatelů, otázkám rovného přístupu a bezpečnosti a ochraně zdraví při práci.
  2. Podpora Regionální sekce Klubu personalistů ČR pro Prahu a Středočeský kraj - vybudování týmu spolupracovníků - konzultantů, jejich odborná příprava (training jejich dovedností v oblasti poradenství a koučování), vytvoření materiálních a technických podmínek pro rozvoj poradenských a konzultačních aktivit regionální sekce. Nedílnou součástí bude navázání a rozvoj spolupráce RS KPČR s orgány veřejné i státní správy na území hl. m. Prahy.
Cílovými skupinami jsou:
  1. Zaměstnavatelé (zejména malí a střední podnikatelé, začínající podnikatelé a OSVČ)
  2. Zaměstnanci MSP - jejich řídící i výkonní pracovníci z celého spektra oborů činnosti.
  3. Profesní sdružení - RS KPČR, kterému projekt pomůže zkvalitnit poskytované služby tím, že pro jeho činnost budou vytvořeny nezbytné personální, organizační, materiální a technické podmínky.