LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Vzdělávací program "Podnikový ekolog"

Číslo projektu 0327
Příjemce IREAS, Institut pro strukturální politiku, o.p.s.
Celková výše finanční podpory 1 308 300

Hlavním cílem projektu je posílení konkurenceschopnosti podniků, posílení principu trvale udržitelného rozvoje a snižení negativního vlivu na životní prostředí především pomocí proekologického vzdělávání zaměstnanců.
Projekt je zaměřen zejména na malé a střední podniky, které se potýkají s nedostatkem finančních prostředků na proekologická opatření. Podpora celoživotního vzdělávání, flexibilní pracovní síly, zvýšení adaptability pražských organizací. Zvýšení kvality lidských zdrojů je předpokládáno jak u řadových zaměstnanců, tak u vedoucích pracovníků firem. Prostředkem budou vzdělávací distanční kurzy, v nichž si zaměstnanci osvojí základní ekologické znalosti, nutné pro vedení podniku a pro výkon agendy spojený s plněním a vykazováním legislativy životního prostředí. Program bude zaměřen na získání vědomostí o všech složkách životního prostředí, o právních a ekonomických aspektech ochrany životního prostředí, technologiích sloužících k omezování úniku škodlivých látek, jejich likvidaci a na ziskání nutných technických znalostí spojených s činností podnikového ekologa.
Prostředkem bude vytvoření distančního programu a distančních textů, vytvoření komunikačního prostředí pro kvalitní, rychlé, přehledné a zároveň jednoduché vzdělávání, vytvoření informační brožury a realizace pilotních distančních kurzů.