LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Legislativa EU pro podnikatele v hotelnictví

Číslo projektu 0326
Příjemce Škola hotelnictví a gastronomie hotelu International, s.r.o.
Celková výše finanční podpory 1 784 696

Cílem projektu je vytvoření a pilotním ověřením kombinovaného vzdělávacího programu "Legislativa EU pro podnikatele v hotelnictví", jehož cílem je seznámit malé a střední podnikatele v hotelnictví s aktualním stavem relevantní legislativy a tím napomoci zvýšení úrovně poskytovaných služeb a jejich konkurenceschopnosti.
Vzdělávací program bude obsahovat jak prezenční tak distanční složky výuky - eLearning a bude sestaven modulárně tak, aby každý jeho účastník si mohl sestavit svůj vlastní vzdělávací profil individualizovaného vzdělávání.
Během projektu bude vytvořena a ověřena nejen vhodná metodika vzdělávání cílové skupiny malých a středních podnikatelů, ale i konkrétní vzdělávací program složený z následujících odborných modulů:

  1. Aplikace směrnice EU - HACCP
  2. Autorské právo v hotelnictví
  3. Pravidla EU pro kategorizaci a klasifikaci v hotelnictví
  4. Ekologické zásady výstavby a provozu ubytovacích zařízení
Během projektu bude implemetován a provozován hostovaný podpůrný Internetový portál včetně eLearningového vzdělávacího systému (LMS), který bude podporovat nejen vlastní realizaci on-line vzdělávání v rámci projektu, ale i zajišťovat komunikaci a publicitu projektu.
Předpokládaný rozsah vzdělávání cca 60 hod. on-line studia + 40 hod prezenčních seminářů a workshopů, včetně praktického seznámení s dopady legislativy na provoz hotelů, včetně ukázek z praxe a předávání dobrých zkušeností.
Výstupem projektu je vytvoření vzdělávací metodiky a vlastního modulárního vzdělávacího programu pro rozvoj lidských zdrojů v oblasti cestovního ruchu - služby hotelnictví a restauratérství. Ověření a evaluace vytvořené metodiky a vzdělávacích modulů bude realizováno skupinu cca 40 zástupců podnikatelů v hotelnictví z regionu Prahy.
Projekt budou realizovat odborníci Školy hotelnictví a gastronomie hotelu International s.r.o., Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky a polečnosti RENTEL a.s. Projekt bude realizován v režimu "de minimis".