LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Pražská firemní fakulta eLearningu

Číslo projektu 0317
Příjemce Czech E-Learning Network
Celková výše finanční podpory 4 832 20

Elektronické vzdělávání (tzv. eLearning) je v České republice stále poměrně novým nástrojem, jehož potenciál si firemní sféra zatím plně neuvědomuje. Prostřednictvím kurzů v elektronické podobě mohou totiž nejen mnohem efektivněji proškolit své zaměstnance, ale také mít kontrolu nad takto investovanými prostředky.
Cílem projektu je zaměřit se zejména na malé a střední podnikatele, jejich zaměstnance a pro tyto skupinu vytvořit organizační strukturu Pražské firemní fakulty eLearningu. Její náplní je podporovat u podniků zavádění právě elektronického vzdělávání prostřednictvím vzdělávacích seminářů a cílené spolupráce s Hospodářskou komorou jako nositelem kontaktu s podnikateli, který by zdůrazňoval výhody tohoto typu firemního školení a konpcetu celoživotního firemního vzdělávání. Součástí služeb bude i poradenství o možnostech vzdělávání - poskytování informací o elektronických školících programech, kurzech a seminářích.
Základním předpokladem využití eLearningu je však aktivní používání informačních technologií v daných podnicích. Sekundárním, ale neméně důležitým cílem projektu je poskytovat podnikatelům bezplatné konzultační služby v souvislosti pro získání dotací z programů spolufinancovaných strukturálními fondy EU na pořízení informačních technologií a samotného eLearningu.
Aby si podnikatelé uvědomili i další možnosti informačních technologií, budou probíhat podpůrné semináře o konkrétním využití aplikací a nástrojů pro zvýšení firemní produktivity (elektronický management kvality, správa dokumentů, procesní řízení a další). Tyto témata vhodně doplňují koncept eLearningu jako stále ještě nového a nedoceněného nástroje pro zvýšení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů.
Hlavní cílovou skupinou projektu (cca. 85% představitelů) jsou malé a střední firmy, resp. podnikatele a samostatní podnikatelé (OSVČ).
Hlídání rovného přístupu k podnikovým školícím aktivitám pro ženy bude mít na starosti Asociace podnikatelek a manažerek.