LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Poradenské a informační centrum pro malé a střední podnikatele

Číslo projektu 0316
Příjemce Vzdělávací institut
Celková výše finanční podpory 3 390 960

Předkládaný projekt je zaměřen na zvyšování konkurenceschopnosti malých a středních podnikatelů a OSVČ v Praze.
Cíl projektu spočívá v poskytování poradenství a odborných konzultací v rozsáhlé oblasti podnikatelských aktivit. Malé a střední podniky tvoří důležitou součást každého národního ekonomického prostředí. Je tedy velmi důležité a žádoucí, aby i v těchto podnicích byly zaváděny nové podnikatelské přístupy a aktivity, které jsou v současné době běžně a standardně využívané ve velkých úspěšných společnostech.
Realizací projektu bude vytvořeno informační středisko, na které se budou moci podnikatelé obrátit při řešení činností v oblasti právního poradenství, vedení účetnictví, podnikatelského plánování, marketingu, vedení a motivování lidí, lidských zdrojů, IT poradenství, finančních analýz, řízení vztahů se zákazníky, zadávání veřejných zakázek, ale i zaměstnávání osob se ZPS.
Další aktivita, která bude bezplatně organizacím poskytována se týká projektového poradenství. Díky zkušenostem a pomoci projektových manažerů dojde ke zvýšení pravděpodobnosti přijetí projektu, na které se váže následná možnost čerpání finančních prostředků z národních a evropských zdrojů. V rámci projektu došlo k navázání partnerství s Hospodářskou komorou hlavního města Prahy a s místními podnikatelskými subjekty.
Realizací projektu budou vytvořeny tématické sítě, v rámci kterých bude docházet k výměně získaných informací, zkušeností a názorů a rozšíření informovanosti mezi partnery, cílovými skupinami a veřejností, čímž bude dosaženo požadovaného efektu. Ve spolupráci s Hospodářskou komorou hlavního města Prahy budou také pořádány společné konference, semináře a workshopy např. na téma "Podnikatelské a ekonomické prostředí v ČR a EU" a další aktuální témata.