LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Vzdělávací kurzy zaměřené na oblast projektového poradenství, zpracování projektů a projektového managementu

Číslo projektu 0314
Příjemce EDUCEU
Celková výše finanční podpory 4 600 000

EU Projekt si klade za cíl podílet se na rozvoji vzdělávacích programů ve vazbě na členství v EU, se zaměřením na MSP, OSVČ, zaměstnavatele i zaměstnance v regionu Praha.
Záměrem projektu je realizovat pro klíčové cílové skupiny (zaměstnavatele, zaměstnance, MSP, OSVČ) 4 série školení (4x2 dny) zaměřených na oblast projektového managementu a fundraisingu. Školení budou zahrnovat teoretickou i praktickou část. Návazně bude absolventům poskytován odborný mentoring při zpracování jejich vlastních projektů. Tím bude vytvořena základna expertů schopných zajišťovat pro své organizace kvalitní servis v oblasti projektového managementu a zajišťovat tak získávání finančních prostředků z grantových programů EU a ze Strukturálních fondů.
V rámci projektu bude vytvořena komunikační platforma jako základna pro síťování zúčastněných organizací, která umožní těmto subjektům maximalizovat úspěšnost při zpracovávání projektů, vytváření kvalitních, dobře fungujících partnerství a získávání finančních prostředků z EU fondů a SF. Současně bude také cíleně aktivizován zájem českých subjektů o přípravu a realizaci projektů pro programy EU a SF, které mohou výrazně napomoci rozvoji podnikání a konkurenceschopnosti na evropském trhu.
EU Projekt navazuje na projekt EPRI Start (IST; 6.RP EK), který EDUCEU realizuje ve spolupráci s 11 evropskými partnery a který má podporovat zejména MSP v zájmu o přípravu a realizaci projektů v rámci IST (6.RP). Na základě velké poptávky, která se prokázala při zjišťování zájmu cílových skupin o účast v projektu EPRI Start, bylo v dalším dotazníkovém šetření osloveno na 100 organizací, kterým bude nabídnuta účast na školeních projektu EU Projekt. Ze zájemců bude vybráno 80 frekventantů, kteří budou mít předpoklady k úspěšnému absolvování projektových školení, včetně složení závěrečné zkoušky.
Realizátory projektu budou EDUCEU o.s. (koordinace, školení, metodika), Czech E-Learning Network (organizace školení, metodika, publicita) a BINGS s.r.o. (ICT).