LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy

Číslo projektu 0310
Příjemce Střední podnikatelský stav (SPS)
Celková výše finanční podpory 2 191 520

Cílem projektu je zvýšit úroveň kvality služeb profesních asociací a oborových podnikatelských sdružení v Praze, především ve vazbě na nové potřeby podnikatelů vyvolané vstupem ČR do EU (regulace a podmínky jednotného trhu EU), zvýšit povědomí pražských asociací a podnikatelů (MSP a OSVČ) o evropských souvislostech podnikatelského prostředí a podpořit spolupráci malých firem se středními a velkými podnikateli.
Projekt je zaměřen dvěma hlavními směry:

  1. Zvyšování kvality služeb profesních a podnikatelských sdružení - odborné školení zaměstnanců profesních a podnikatelských sdružení, především v oblastech týkajících se podnikatelských aspektů členství ČR v EU, v oblasti uplatňování zákaznického přístupu a používání koncepčního přístupu k poskytování služeb členům oborových asociací.
    V této souvislosti bude také organizována konference na téma Podnikatelská asociace ? pomocník a rádce úspěšného podnikatele, která bude určená pro podnikatele z řad MSP, mikrofirem a OSVČ a jejímž cílem bude informovat podnikatele v širším měřítku o ekonomickém a podnikatelském prostředí v EU a prostřednictvím prezentace zkušenosti jiného členského státu EU (představitel Eurochambers) o fungování podnikatelských asociací a jejich významu pro rozvoj zdravého podnikatelského prostředí.
  2. Přímá podpora malých a středních podnikatelů a OSVČ
    • tvorba vzdělávacího programu pro MSP a OSVČ ve vazbě na regulace a podmínky jednotného trhu EU s využitím nástrojů moderních informačních technologií (e learning, online konzultace)
    • poradenství v oblasti projektového řízení, zejména projektů pro získání dotace ze SF EU
    • podpora vzájemné komunikace, výměny zkušeností a spolupráce mikrofirem/malých firem se středními a velkými podnikateli