LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Můj život - moje volba. Program pro novou perspektivu mladé romské generace

Datum zahájení realizace 1.1.2007
Datum ukončení realizace 9.8.20008
Číslo projektu 2298
Příjemce IQ Roma servis, o. s.
Celková výše finanční podpory 3 915 372,- Kč

Projekt aktivizuje a rozvíjí prozatím spíše pasivní potenciál strategicky významné generace mladých Romů. Projekt je zaměřen na podporu a asistenci příslušníkům romské komunity při přístupu ke vzdělání a na trh práce.
o.s. IQ Roma servis se na základě svých zkušeností v této oblasti rozhodl v tomto projektu specificky koncentrovat na mladou romskou generaci ve věku 15 - 30 let.

Cílem projektu je rozvoj sebevědomí, motivace, schopností a odborných dovedností mladé romské generace, která má potenciál prolomit dlouhodobě nízké šance Romů na trhu práce stát se tak klíčem úspěšné integrace a respektu Romů v rámci širší společnosti.

Aktivity projektu se jsou koncipovány vždy individuálně, tedy na míru klientů projetu - přiměřenou formou, obsahem i rozsahem. Žadatel využívá již navázaného vztahu s cílovou skupinou, osvědčených metod a aktivit, které nadto kombinuje s novými přístupy, více andragogicky a individuálně zaměřenými.

Aby byla podpora klientů projektu, jejich účast na projektových aktivitách dobře cílena a koordinována, vytváří žadatel společně s klienty cílových skupin Individuální akční plány. Na základě těchto strukturovaných osobních spisů se budou tito dále konkrétně vzdělávat, rekvalifikovat, budou jim zprostředkovány pracovní místa, poskytnuto individuální a skupinové poradenství pro osobnostní rozvoj a uplatnění na trhu práce; individuální tutoring a koučování. Projekt Můj život moje volba je naprosto unikátním projektem realizovaný v přirozeném prostředí klientů cílové skupiny, inovativně a cíleně propojuje vzdělávací a zaměstnanecké aktivity s aktivitami motivačními a stimulačními, a ve spolupráci s partnerem ÚP Brno město tak vytváří komplexní balíček služeb, které přispívají k integraci Romů na trh práce.

Projekt Můj život moje volba pozitivně přispívá k rozvoji potenciálu, společenských možností, získání respektu a důstojné společenské role mladých Romů.