LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Když potřebujete pomoc při hledání místa…

Datum zahájení realizace 9.10.2006
Datum ukončení realizace 30.6.2008
Číslo projektu 2290
Příjemce AGAPO, o. s.
Celková výše finanční podpory 4 692 506,-

Cílem projektu je vyrovnávání příležitostí osob ohrožených sociální exkluzí v Brně při uplatnění na trhu práce a ve společnosti.

Projekt se zaměřuje na dva vzájemně se doplňující specifické cíle:

  1. Zvýšení zaměstnatelnosti osob sociálně vyloučených nebo ohrožených sociálním vyloučením v Brně prostřednictvím rozvoje proaktivních programů pro osoby z cílové skupiny.
  2. Zajišťování rovných příležitostí v přístupu k zaměstnání a tedy k sociální integraci osob sociálně vyloučených nebo ohrožených sociálním vyloučením v Brně.
Cíle a aktivity projektu korespondují s cíli opatření 2.1., cílem grantového schématu a naplňují všechny 3 specifické požadavky grantového schématu dle výzvy k předkládání grantových projektů.

Cílovou skupinou projektu jsou osoby sociálně vyloučené a ohrožené sociálním vyloučením z důvodu dlouhodobé nezaměstnanosti způsobené nízkým vzděláním nebo absencí vzdělání, zdravotním postižením včetně duševního onemocnění, přináležitostí k odlišnému sociálnímu prostředí a kumulací různých znevýhodňujících faktorů. Jedná se o osoby z Brna města a venkova, které mají zájem uplatnit se na otevřeném trhu práce, ale nemohou si zaměstnání najít pomocí stávajících nástrojů a služeb a proto potřebují k nalezení a udržení zaměstnání individuálně zaměřené programy.

Klíčovými aktivitami projektu je realizace integrovaných programů, které individuálním přístupem k uživateli napomáhají jeho reintegraci do společnosti. Jedná se o: - Podporované zaměstnávání
- Tranzitní program
- Aktivní práci se zaměstnavateli
- Motivačně-vzdělávací kurzy Job kluby
- Prezentace a propagace zaměstnávání osob z cílové skupiny

K zajišťování rovných příležitostí v přístupu k zaměstnání navážeme na dobrou praxi těchto programů v Brně, regionální spolupráci a budeme rozvíjet provázanost služeb poskytovaných cílovým skupinám osob. Současně se zaměříme i na informování veřejnosti v brněnském regionu o problematice zaměstnávání osob z cílové skupiny a odstraňování bariér znesnadňujících účast těchto osob na trhu práce. Za tímto účelem uspořádáme regionální konferenci v Brně, vytvoříme prezentační materiály a brožuru pro možnost propagace zaměstnávání osob z cílové skupiny.