LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh práce

Datum zahájení realizace 27.11.2006
Datum ukončení realizace 30.6.2008
Číslo projektu 2233
Příjemce Město Husinec

Předkládaný projekt reaguje na existenci reálné potřeby řešení problémů obyvatel obce Husinec a okolí, resp. oblasti místního regionu Prachaticka s důrazem na cílové skupiny projektu - klienty Azylového domu Husinec a ostatní obyvatele obce Husinec a mikroregionu Prachaticko ohrožených dlouhodobou nezaměstnaností.
Klienty Azylového domu v Husinci jsou zástupci všech věkových skupin (včetně matek s dětmi). Z hlediska důvodu sociálního vyloučení jsou zde zastoupeni příslušníci národnostních menšin, osoby po výkonu trestu, oběti trestné činnosti a další sociálně ohrožené osoby. Společným rysem dospělých osob umístěných v AD je dlouhodobá nezaměstnanost způsobená nízkým, případně žádným vzděláním a nízká úroveň kvalifikace. Dalším typickým znakem této skupiny je závislost na sociálních dávkách a velmi nízká motivace k práci a vzdělávání.
Cílem projektu je začlenění osob sociálně vyloučených (klienti Azylového domu v Husinci), resp. ohrožených sociálním vyloučením v obci a okolí do místní společnosti s důrazem na vytvoření příležitosti pro přístup cílové skupiny na trh práce.
Specifickými cíli projektu jsou:
- Poskytnout příležitosti ke vzdělávání pro cílové skupiny projektu
- Snížit sociální izolaci sociálně ohrožených osob v místní společnosti
- Zvýšit vzájemnou toleranci mezi obyvateli obce a regionu a skupinou sociálně ohrožených osob.
Realizací projektu bude vytvořen komplexní program vzdělávacích a dalších podpurných aktivit (programy zaměřené na profesní vzdělávání a osobnostní rozvoj, podporu jazykového vzdělávání a informační gramotnosti). Jednotlivé aktivity jsou koncipovány s ohledem na zvýšení možností uplatnění klientů na trhu práce a jejich komplexní začlenění do společnosti.