LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Pracovní šance

Datum zahájení realizace 27.11.2006
Datum ukončení realizace 31.5.2008
Číslo projektu 2222
Příjemce TS Vsetín
Celková výše finanční podpory 3 507 964 Kč

Projekt je zaměřen na osoby, které jsou vyloučené či ohrožené sociálním vyloučením, zejm. na příslušníky romské komunity. Důvody tohoto vyloučení jsou úzce spjaty s příslušností k odlišnému sociokulturnímu prostředí, která s sebou často nese nízkou úroveň vzdělání, kvalifikace či absenci vzdělání. U osob sociálně vyloučených, či tímto vyloučením ohrožených, se navíc faktor nízké kvalifikace často setkává s faktorem dlouhodobé nezaměstnanosti. Náš projekt nabízí takto znevýhodněným osobám možnost, jak se svou současnou situací něco udělat.
Prostřednictvím projektu budou uchazečům a zájemcům o zaměstnání nabídnuty rekvalifikační kurzy se zaměřením na údržbu zeleně a veřejných ploch a na dlaždiče. Před zařazením do některého z rekvalifikačních kurzů projde 20 účastníků projektu částí poradenských aktivit neboli neprofesního vzdělávání, které napomohou rozpoznat jejich schopnosti, možnosti a budou pro účastníky přínosné v oblasti lepší orientace na trhu práce a povedou k jejich aktivizaci. Z 20 osob na vstupu bude vybráno 15, kteří budou pokračovat do již výše zmíněných rekvalifikačních aktivit, a to v návaznosti na jejich předpoklady k vykonávání daného typu profese. Vybraní účastníci budou absolvovat specializované kurzy pro obsluhu motorové pily či křovinořezu. Po absolvování rekvalifikace bude následovat dvouměsíční odborná praxe.
Další pokračování projektu bude spočívat v nabídnutí pracovních míst nejméně na dobu 12 měsíců.
Po celou dobu trvání projektu budou moci osoby, do něho zařazené, využívat 2 ks PC s připojením na internet a také možnosti individuálního poradenství a motivačních bloků. Cílem této činnosti bude věnovat dostatečnou pozornost problémům cílové skupiny a předcházet tak případné ztrátě motivace či další kumulaci problémů, které by mohly souviset s ohrožením jejich sociální a pracovní integrace.