LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Trénink osob končících výkon trestu směřující k úspěšnému vstupu na trh práce

Příjemce Sdružení Cepac - Morava
Datum zahájení realizace 1. 2. 2006
Datum ukončení realizace 31. 1. 2008
Číslo projektu 2195
Celková výše finanční podpory 11 467 800 Kč

Cílem projektu je zvýšit úspěšnost osob navracejících se z výkonu trestu při získávání a udržení zaměstnání v běžných podmínkách trhu práce, aktivní prevence vzniku osob dlouhodobě nezaměstnaných, dále pak zvýšení motivace k získání zaměstnání a formování přenositelné odborné kompetence uplatnitelné v různých typech zaměstnání. Cílovou skupinou jsou odsouzení za společensky méně škodlivé činy.

Klíčovými aktivitami jsou střednědobý vzdělávací kurz pro osoby končící výkon trestu, doprovod těchto osob, vypracování anylýzy vzdělávacích potřeb a uspořádání odborné konference.
Místem realizace bude věznice Olomouc, Opava, Kuřim a Světlá nad Sázavou.
Projekt proběhne v 8 vzdělávacích kurzech po 15 klientech - 120 osob.

Aktivity projektu jsou členěny do tří oblastí :

  1. Mimovzdělávací práce s klientem - analýza potenciálu klienta, diagnostika, spolupráce s Úřadem práce v místě, kam se bude klient navracet, doprovod klienta, anylýza volných pracovních míst dané lokality, organizace návštěv pracovníků Úřadu práce v nápravných zařízeních, uplatnění certifikátu absolventa kurzu.
  2. Vzdělávací kurz - motivační trénink,základní právní a daňové předpisy, trénink přenositelných dovedností, trénink specifických dovedností, počítačová gramotnost, příprava na získání zaměstnání, doprovod klienta.
  3. Monitoring a uplatňování změn v řízení projektu - získávání a vyhodnocování zpětné vazby, supervize projektu, doporučení rekvalifikace, zajištění rekvalifikace, ověření , vyhodnocení a úprava metodiky pro vzdělávání a doprovod osob končících výkon trestu, odborná konference