LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Škola nových začátků

Příjemce Kofoedova škola
Datum zahájení realizace 1. 9. 2006
Datum ukončení realizace 31. 8. 2007
Číslo projektu 2178
Celková výše finanční podpory 7 993 290 Kč

Obsahem projektu je pomocí vzdělávání, pracovních aktivit a speciálního poradenství pomáhat lidem bez zaměstnání objevit a rozšířit vlastní možnosti řešení situace, v níž se nacházejí a kterou chtějí řešit. Tyto aktivity vedou u klientů (klienti, uživatelé služeb školy, jsou důsledně nazýváni studenty - toto pojmenování motivuje a povzbuzuje klienta ke zdravému, pozitivnímu pohledu na sebe sama) k rozšíření jejich znalostí potřebných pro uplatnění se na trhu práce, rozvoji obecných lidských návyků, schopností a dovedností potřebných k uplatnění se ve společnosti, k obnovení vlastní hodnoty a sebedůvěry, povzbuzení chuti se učit a rozšiřovat své možnosti, aktivnímu a smysluplnému využívání volného času, navázání nových sociálních kontaktů, otevření perspektivy do budoucnosti a nakonec návratu na pracovní trh.
V rámci projektu mohou klienti využít nabídky vzdělávacích kurzů, v nichž získají základní kvalifikační předpoklady - kterými jsou v dnešní době schopnost ovládání PC, znalost cizích jazyků a řidičské oprávnění.
Další skupinou vzdělávacích aktivit jsou kurzy odborných znalostí (např. kadeřnický, účetnictví apod.).
Třetí skupinou aktivit projektu jsou pracovní aktivity klientů, při nichž klienti získávají nejen dovednosti, ale také pocit potřebnosti a odpovědnosti. Zahrnují různé formy práce - výrobu různých předmětů v dílnách, pomoc při opravách a údržbě. Pro klienty budou také organizovány pracovní stáže v jiných neziskových organizacích a firmách.
Poslední formou pomoci k začlenění na trh práce jsou aktivity speciálního poradenství zahrnující individuální konzultace i skupinovou práci.