LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Podpora integrace zdravotně postižených osob na otevřený trh práce

Příjemce Sdružení CEPAC - Morava
Datum zahájení realizace 1.02.2006
Datum ukončení realizace 31.1. 2008
Číslo projektu 2124
Celková výše finanční podpory 9 788 500 Kč

Cílem projektu je vypracovat a realizovat inovativní a komplexně pojatý způsob řešení začlenění cílové skupiny OZP na otevřený trh práce. Konkrétně se bude jednat o tyto základní činnosti

  1. cílené vzdělávání - proškolení zdravotně postižených osob, které bude zaměřeno především na oblast zvládnutí základních a dále specifických znalostí počítačové gramotnosti, které může poskytovat absolvent jako zaměstnanec nebo soukromá fyzická osoba z domu na počítači. Při vzdělávání bude využita a rozšířena inovativní metoda kombinace prezenčních kurzů doplněných Vzdělávacím portálem.
  2. Po absolvování školení budou mít absolventi k dispozici počítačovou učebnu, kterou mohou navštěvovat až do konce realizace kurzu. Důležitou součástí této služby bude poskytované odborné poradenství zaměřené na oblast praktického využívání získaných znalostí. Vzdělávací portál bude dostupný zdarma na veřejné internetové adrese.
  3. Doprovod absolventů - budeme cíleně pomáhat absolventům kurzu k nalezení vhodné práce. Chceme nalézt a ověřit motivaci a zapojení zaměstnavatelů, aby se zvýšila nabídka pracovních míst na trhu práce pro OZP, a to především pracovních míst v domácím prostředí. V současné době s rozvojem informačních technologií a Internetu lze pracovat on-line z domu pomocí dálkového připojení na server zaměstnavatele. V souladu s dlouholetou praxí žadatele na rekvalifikaci nezaměstnaných pro založení vlastního podniku poskytneme podporu těm absolventům kurzů, kteří se rozhodnou na základě proškolení pro založení vlastní živnosti.
Pro splnění těchto cílů se bude žadatel - vzdělávací organizace spolupracovat s těmito typy organizací:
úřady práce, Universita, zástupci regionálních podniků, odborových svazů, ale především zástupci cílové skupiny - místními sdruženími zdravotně postižených osob.