LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Dítě není handicap

Číslo projektu 0227
Příjemce TEMPO TRAINING & CONSULTING s. r. o.
Celková výše finanční podpory 5 291 672

Cílem projektu Dítě není handicap je upevnění a další rozšíření efektivní působnosti organizací, zabývajících se slaďováním rodinného a pracovního života. V projektu jsou tyto reprezentovány především Sítí Mateřských center.

P

rojekt si také klade za cíl, přímo a pozitivně působit na znevýhodněnou skupinu matky s malými dětmi.

Vlastní realizace projektu je zaměřena na zefektivnění komunikace a výměnu zkušeností mezi danými organizacemi, což umožní jejich další užší spolupráci.

Podporu poskytnou účinné komunikační nástroje / komunikační portál/ a metodiky /diskusní skupiny, strategie přístupu k zaměstnavatelům/, které si organizace v průběhu projektu vyzkouší a upraví dle aktuálních potřeb.

V průběhu projektu bude také vytvořen nástroj pro podporu matek - kurz e-learningu, který bude motivovat k aktivnímu hledání práce a bude zvyšovat jejich šance na uplatnění se na trhu práce.

Tento kurz bude vyvíjen odborníky jak po obsahové metodické stránce, tak po stránce moderních e-learningových přístupů. Dále bude široce testován na cílové skupině a podporu budou poskytovat vyškolení specialisté z řád cílové skupiny a působící v rámci partnerských organizací projektu.

Další klíčové aktivity jsou zaměřeny na komunikaci mezi organizacemi a matkami formou diskusních skupin vedených v jednotlivých mateřských centrech. Realizace projektu vyvrcholí konferencí za účasti matek, zaměstnavatelů a zástupců organizací zabývajících se problematikou rovných příležitostí.

Projekt má širokou podporu u zástupců Sítě Mateřských center, viz. podpůrné dopisy, přiložené k žádosti. Diseminace projektu je zajištěna nejen v rámci sítě Mateřských center, ale důležitým hráčem je také Asociace pro rovné příležitosti s jejími kontakty na příslušné instituce a podniky.