LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Harmonické využití rovného postavení mužů a žen ve společnosti

Číslo projektu 0222
Příjemce Evangelikální teologický seminář - vyšší odborná škola teologická
Celková výše finanční podpory 4 170 901

Cílem předkládaného projektu je zlepšit spolupráci a zintensivnit komunikaci organizací zabývajících se rovnými vztahy mezi muži a ženami a zlepšit management těchto organizací.

V první fázi projektu bude týmem odborníků z ETS a partnerských organizací, za spolupráce externích odborníků, vytvořen komplexní dokument, který bude shrnovat aktuální poznatky o postavení žen ve společnosti, poznatky o fyziologických, biologických, psychologických a dalších charakteristikách mužů a žen a bude vývoj v uplatňováni žen ve společnosti sledovat v časovém kontextu.

Tento materiál bude základním dokumentem nad kterým budou probíhat jednotlivá kolokvia (cca 10 během trvání projektu) sloužící především k rozvíjení vzájemného dialogu představitelů jednotlivých organizací a hledání společné cesty. V rámci těchto kolokvií budou diskutovány silné a slabé stránky stávajících aktivit na podporu zvýšení zaměstnanosti žen a budou definovány trvale udržitelné aktivity, které přispějí ke zvrácení nepříznivého demografického vývoje a stabilizaci sociálních systémů států EU.

Výstupem těchto kolokvií bude strategie dalších kroků, tzv. roadmap uplatňování rovného přístupu k ženám vedoucí k vyšší kvalitě života žen, k zastavení negativních demografických trendů a většímu uplatnění žen na trhu práce.

V závěrečné fázi projektu bude uspořádána celodenní slavnostní konference pro cca 100 osob, na které budou představeny výstupy projektu a strategie dalšího postupu.

Jednotlivé dílčí výstupy projektu budou průběžně prezentovány vydáváním tematických brožurek (cca 5 různých druhů), prostřednictvím WWW stránek projektu a distribucí publikace vytvořené v rámci projektu (náklad 500 ks).

Pro zajištění efektivního naplňování vytvořené roadmap budou v rámci projektu realizovány též aktivity na zlepšení managementu a kvality řízení zapojených organizací. (Skupinový koučing pro osobní rozvoj managementu, kurzy na téma leadership a time-management.)