LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


QUO VADIS FEMINA? - Vize žen o trvale udržitelném rozvoji

Číslo projektu 0215
Příjemce Agentura GAIA, občanské sdružení
Celková výše finanční podpory 5 892 100

Cílem projektu QUO VADIS FEMINA? je zpracovat VIZI žen, představu o tom, co ženy chtějí a potřebují, čím prospívají - vedle svých rodin i nejširší společnosti na základe vlastního VÝZKUMU, PRÍPADOVÝCH STUDIÍ a KULATÝCH STOLŮ. K tomu povedou další aktivity: Budování týmu uvnitř organizace a vně - vytváření spolupráce, vazeb a síťování mezi gender organizacemi. Pracovat budeme technikami asertivní komunikace.

Projekt bude zveřejňován a předkládán ke zpětné vazbě posluchačům/kám RádiaCLASSIC FM, konzultován během přednášek pro veřejnost v Lidové universitě Městské knihovny v Praze, publikován v měsíčníku KRÁSNÁ PANÍ, v týdeníku SONDY, v deníku HOSPODÁRSKÉ NOVINY.

Budou vytvořeny otevřené internetové stránky QUO VADIS FEMINA? s možností veřejné diskuse. Z reakce bude operativně organizován další postup. Výstupy projektu budou prezentovány na konferenci, přeloženy do angličtiny jako příklad dobré praxe ve společenství zemí EU. Jednotlivé kroky projektu i závěrečný výstup bude zveřejněn na internetu a publikován knižně. V průběhu konference i závěrečných fází projektu bude vytvořen strategický plán aktivit do budoucna (follow up).

Na základě výsledku bude zpracován strategický plán další kampaně, který bude - spolu s vizí výstupem projektu a dalším programem do budoucna.

Agentura GAIA se rovným příležitostem věnuje od roku 1997, kdy navázala na průkopnickou činnost Klubu žen ZK, který v roce 1995 zorganizoval historicky první českou ženskou konferenci o vlivu žen na politiku a veřejný život. Z dobře zmapovaného českého i mezinárodního prostředí, ze znalosti statistik ČSÚ, výzkumu SOÚ AV ČR, MPSV, VUPSV, DEMA a.s., Gender Studies, informovanosti o činnosti organizací, věnujících se rovným příležitostem a jejich projektech, se zrodila myšlenka QUO VADIS FEMINA? - Ženská vize trvale udržitelného rozvoje.