LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Posilování rovných příležitostí prostřednictvím zvyšování sebedůvěry žen

Číslo projektu 0211
Příjemce PROMETHEA, občanské sdružení
Celková výše finanční podpory 5 150 000

Stěžejním záměrem projektu je přispět k řešení problému, který vyplývá z rozšířených předsudků vůči ženám, které vyúsťují v negativní všeobecné postoje panující ve společnosti i v pracovním zařazení žen. Naše občanské sdružení se tímto fenoménem intenzivně zabývá a chce využít možnosti získání grantové finanční pomoci k podpoře adekvátních činností.

Ukazuje se, že pro úspěšné fungování žen ve společnosti je jednou z klíčových podmínek jejich přirozené zdravé sebevědomí, které není dostatečně společensky posilováno. Zakořeněné postoje vůči ženám, týkající se jejich tradiční role v rodině, působí setrvačně i v pracovních vztazích. Tento problém si připouští převážná většina žen, jak vyplývá z dostupných údajů z realizovaných průzkumů a sociologických šetření. Sdružení PROMETHEA chce proto nabídnout a poskytnout cílovým skupinám komplexní pomoc při odstraňování problému souvisejících s otázkami naplňování rovných příležitostí.

Projekt navrhne alternativu řešení odstranění problému na celospolečenské úrovni. Nabízíme program, který tento problém řeší v dostatečné hloubce a s potřebnou účinností. Jde nám o to, aby ženy, které tento problém dosud neřešily, případně řešily intuitivně, našly naším prostřednictvím optimální alternativu řešení. Projekt počítá také s oslovením zaměstnavatelů, kterých se problematika rovných příležitostí také týká. Velkou váhu klademe na cílenou mediální prezentaci (včetně propagace ESF).

Prostřednictvím našich aktivit dojde k popularizaci myšlenek rovných příležitostí žen a mužů v rámci JDP 3 a se zvýšeným zájmem o ženy z daných částí Prahy (JPD 2). Našeho cíle chceme dosáhnout vydáním obsáhlé brožury, která cílovým skupinám poskytne mimo základních informací i hlubší pohled na problematiku a principy řešení koncepčně uceleným cyklem přednášek, seminářů a interaktivních kurzů. Tyto aktivity budou vycházet z fundovaného rozboru stávající situace, včetně vyhodnocení anketních průzkumů. Získané poznatky budou shrnuty do závěrečné zprávy.