LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií

Číslo projektu 0203
Příjemce Šance pro společnost, o.s.
Celková výše finanční podpory 5 390 000

Jde o multimediální projekt zaměřený na ovlivňování postoje společnosti k problematice rovnosti šancí mužů a žen, realizovaný na území hl.města Prahy, s dopadem na celou společnost ČR.Globálním cílem projektu je podpora principu rovnosti šancí pro ženy a muže v praxi při plnění povinností v rodinném a pracovním životě.
Specifickým cílem je oslabování předsudků vyplývajících z existujících postojů vůči ženám a zvýšení všeobecného povědomí o významu žen ve společenském a pracovním životě a propagace a šíření hodnot a praktických zkušeností, na kterých je založena rovnost mezi ženami a muži, včetně sdílení dobré praxe.
Projekt se skládá z osvětových aktivit cílených na konkrétní skupiny příjemců. V rámci projektu vzniknou efektivní nástroje sdílení zkušeností. V 1. fázi bude připraven a odvysílán TV publicistický a osvětový cyklus a zprovozněna web stránka, zaměřené na propagaci rovnosti šancí pro ženy a muže.
TV cyklus uvede konkrétní pozitivní příklady ze života žen, které dokázaly sladit rodinný život s kariérou a vytvořit si pracovní podmínky, odpovídající rovnému přístupu na trh práce. O pořad projevila zájem Česká televize (viz nepovinná příloha). Pro snažší orientaci budou název TV cyklu a název webu totožné.
Ve 2.fázi projektu bude publikována série článků v pražské příloze celostátního deníku a série článků v regionálním médiu vycházejícím na území hl.m. Prahy. Články budou rozvíjet témata zpracovaná v TV pořadu či prezentovat příběhy žen, které dokázaly sladit rodinný a profesní život a podniky, které úspěšně vytvořily plán rovnosti.
V další fázi projektu bude realizována amatérská fotosoutěž pro širokou veřejnost na téma rovných šancí žen a mužů. Fotosoutěž bude završena výstavou, na které budou zpřístupněny nejzajímavější fotosnímky. Vernisáž výstavy, včetně tiskové konference pro spektrum médií proběhne ve foyer Jednacího sálu Poslanecké sněmovny pod záštitou Anny Čurdové, předsedkyně Rady vlády pro rovné příležitosti a poslankyně Parlamentu. V závěrečné fázi projektu bude zveřejněna publikace "best practices".