LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Inspirace pro rovné šance

Číslo projektu 0202
Příjemce Občanská inspirace
Celková výše finanční podpory 4 685 500

Cílem projektu je připravit a uskutečnit program vzdělávacích, osvětových, klubových aktivit a poraden napomáhajících ženám ke zvládnutí pracovního uplatnění i rodiny a popularizace (upozorňování) na rovné pozice žen a mužů při starosti o rodinu i její běžný, každodenní chod.Specifickým cílem projektu je oslabování předsudků vyplývajících z existujících postojů vůči ženám a zvýšení všeobecného povědomí o významu žen ve společenském a pracovním životě.

Klíčové aktivity:

  1. přípravná fáze projektu
  2. program přednášek a workshopů na téma rovných příležitostí a pozice žen v rodinné i pracovní sféře, poradenský klub Inspirace pro rovné příležitosti
  3. výroba animovaného filmu s tematikou rovných šancí - tato klíčová aktivita vznikne spoluprací se studentkami i absolventy Ateliéru filmové a televizní grafiky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze .Cílem je vnést tuto problematiku na půdu jedné z vysokých škol a pokusit se o mezigenerační diskuzi, která povede ke konkrétnímu výsledku - animovanému kreslenému filmu
  4. sborník materiálů, postřehů a sociologických studií k aktuálním otázkám problematiky rovných šancí
  5. záverečná fáze a ukončení projektu
Vymezení cílové skupiny:
obecná úroveň: ženy sociálně a pracovně znevýhodněné

Přínos pro cílové skupiny: podle našich šestiletých zkušeností je velmi efektivní možnost sdílení zkušeností a zjišťování postojů v diskusní skupině.

Výrazným přínosem je poskytování bezplatného poradenství v nejrůznějších otázkách týkajících se rovných příležitostí žen.

Pro širší i časový přesah plánujeme sborník a animovaný film k problematice rovných šancí.