LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


BONUS - rekvalifikační a poradenský program pro ženy na mateřské dovolené

Datum zahájení realizace 1. 2. 2007
Datum ukončení realizace 31. 8. 2008
Číslo projektu 0099
Příjemce Střední škola EDUCHEM, a.s.
Celková výše finanční podpory 3 931 289,52 Kč

Projekt si klade za cíl rozvinout v regionu Ústeckého kraje vzdělávací a poradenské aktivity pro ženy na mateřské dovolené. Cílem je podpora žen, které plánují ukončení mateřské dovolené (poslední rok) a blíží se jejich návrat na trh práce. Vzdělávací aktivity, uzpůsobené časovým možnostem cílové skupiny (plus doprovodná opatření), budou ve své většině zaměřeny na rozvoj dovedností v oblasti ovládání výpočetní techniky (PC), marketinku, výuky cizích jazyků a moderní administrativy.
Projekt bude nabízet pouze akreditované vzdělávací programy, které již byly realizovány na několika cílových skupinách.
Cekem tak bude realizováno 12 rekvalifikačních kurzů pro maminky na mateřské dovolené, které se připravují na návrat na trh práce. Kurzy bude navštěvovat 120 žen (popř. mužů na rodičovské dovolené).
Nabízeny budou i poradenské aktivity. Metodicky bude tato činnost vedena odborníky, kteří několik let pracují především s nezaměstnanými a mají konkrétní zkušenosti s uplatňováním osob na trhu práce. Prostředníkem této aktivity bude vytipovaný a proškolený pracovník "mateřského centra" v jednotlivém okrese Ústeckého kraje (5 osob). Pro tohoto externího pracovníka bude vybudováno zázemí (PC, tiskárna, internet). Jeho prostřednictvím pak budou organizovány jednotlivé poradenské aktivity projektu vůči cílové skupině.