LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Společnost přátelská rodině

Datum zahájení realizace 1.1.2006
Datum ukončení realizace 31.11.2007
Číslo projektu 0070
Příjemce Síť mateřských center v České republice
Celková výše finanční podpory 5 838 700 Kč

V rámci projektu bude realizováno několik vzájemně provázaných aktivit, které přispějí k větší flexibilitě českého trhu práce, lepší zaměstnatelnosti ohrožených cílových skupin - matky s malými dětmi, ženy v předdůchodovém věku - a odborávání genderových stereotypů na straně zaměstnavatelů, které při zaměstnávání těchto skupin hrají rozhodovací roli. Zaměstnavatelé budou k prosazování programů na podporu rovných příležitostí pro ženy a muže motivováni prostřednictvím soutěže Společnost přátelská rodině. Ta nenásilnou formu bude propagovat tyto programy a zároveň zaměstnavatele, které je aktivně propagují. Na závěr projektu bude také uspořádána konference zaměřená především na tuto cílovou skupinu a odbornou veřejnost - klíčové hráče na trhu práce.
Ohroženým cílovým skupinám budou nabídnuty vzdělávací semináře v pro ženy netradičních oborech - ICT a podnikání, které je seznámí s využíváním těchto technologií a jejich přínosem pro zahájení a zdárný úspěch podnikání. Ohrožené cílové skupiny budou získávány především prostřednictvím regionálních mateřských center sdružených v Síti mateřských center. Součástí bude také poradenská webová stránka, která bude poskytovat informace z těchto oblastí.
Součástí projektu budou také mediální a informační aktivity, které přispějí k distribuci získaných informací mezi cílové skupiny projektu i nejširší veřejnost.