LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Rekvalifikace a zvyšování kvalifikace žen se zaměřením na získání praxe

Datum zahájení realizace 23.11.2005
Datum ukončení realizace 22.5.2007
Číslo projektu 0015
Příjemce IMPULS Třebíč
Celková výše finanční podpory 1 578 400 Kč

Obsahem projektu jsou dva stejné rekvalifikační kurzy zaměřené na získání praxe cílové skupiny v jedné z několika desítek vybraných oblastí. Cílovou skupinou těchto rekvalifikačních kurzů jsou ženy i muži, kteří jsou v obdobné situaci jako ženy s malými dětmi a matky samoživitelky. Vlastní rekvalifikační kurz se skládá z části teoretické a praktické. Náplní teoretické výuky budou zejména přednášky, besedy, exkurze, práce ve skupinách. Doba teoretické výuky jednoho rekvalifikačního kurzu je stanovena na 240 vyučovacích hodin. Praktická část v rámci 474 hodin bude vyplněna odborným výcvikem, plněním samostatných úkolů, zapojením cílové skupiny do pracovních činností na pracovištích. Rekvalifikační kurz je zakončen obhajobou závěrečné písemné práce, kterou rekvalifikanti vytvářejí během praxe a v níž shrnou své poznatky, včlení nově získané podněty z teoretické přípravy a uplatní svou vlastní tvořivost směrem k vykonané praxi, ke svým vlastním profesním zájmům a k dosaženému vzdělání. Rekvalifikační kurz svým charakterem a zaměřením na výše uvedenou cílovou skupinu pomáhá naplňovat tyto stanovené cíle:

  1. Zvýšit počet zaměstnaných z řad ženské populace i mužů, kteří jsou v obdobné situaci jako ženy s malými dětmi a matky samoživitelky.
  2. Poskytnout uchazečům rekvalifikaci, která jim umožní získat kompetence pro uplatnění na trhu práce, být úspěšnými při vstupu do pracovního procesu a ujasnit si svou profesní dráhu.
  3. Motivovat část rekvalifikantů k tomu, aby díky nově získaným teoretickým poznatkům a praktickým dovednostem na základě vykonané odborné praxe rozvíjeli své postoje k iniciativnímu uplatnění sebe sama na trhu práce a naučili se plně podílet na dalším vývoji své profesní a vzdělávací dráhy.