LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


EuroChamber Praha - rozvoj služeb Hospodářské komory hlavního města Prahy v oblasti zahraničního obchodu

Číslo projektu 0395
Příjemce Hospodářská komora hlavního města Prahy
Celková výše finanční podpory 3 766 800

Hlavním záměrem projektu je poskytnout pražským podnikatelům - a zejména malým a středním podnikatelům - účinný nástroj pro proniknutí na zahraniční trhy, ať už formou exportu zboží a služeb nebo formou expanze firem do dalších států. Hlavní cílovou oblastí budou státy Evropské unie, i když know-how a zázemí, které v Hospodářské komoře vytvoříme, bude využitelné i pro vstup na trhy po celém světě.
Obsahem projektu bude vytvoření úzkého, ale kvalitního a kvalifikovaného týmu v rámci Hospodářské komory hlavního města Prahy. Jeho členové budou důkladně vyškoleni v oblasti mezinárodního obchodu a budou osobně navazovat nezbytné osobní kontakty prostřednictvím celoevropské komorové sítě EuroChambers, prostřednictvím stávajících kontaktů Hospodářské komory hlavního města Prahy a prostřednictvím kontaktů s obchodně-ekonomickými úseky českých velvyslanectví v zahraničí a zahraničních velvyslanectví v ČR. Tento tým a jeho síť kontaktů bude následně k dispozici pražským podnikatelům (členům i nečlenům Hospodářské komory hlavního města Prahy).
Mnoha zejména malým a středním podnikatelům brání v expanzi na nové trhy především komplikovanost pravidel, kterými se musejí řídit. Pokud jim poskytneme možnost vstupu na zahraniční trhy jedněmi dveřmi, včetně osobních kontaktů v jednotlivých regionálních i celostátních obchodních komorách a včetně poradenského servisu, výrazně tím zjednodušíme jejich vstup na nové trhy a tím zvýšíme jejich konkurenceschopnost v evropském měřítku. Fungující tým odborníků na zahraniční obchod také umožní během projektu i po jeho skončení pořádat mezinárodní obchodní setkání podnikatelských delegací, se kterými má Hospodářská komora hlavního města Prahy bohaté a velmi dobré zkušenosti.
V tomto projektu žádáme o podporu podle pravidla "de minimis".