LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů

Číslo projektu 0390
Příjemce Obslužná společnost
Celková výše finanční podpory 4 339 223

Hlavní cíle projektu jsou :

  1. Zlepšení úrovně inforomovanosti členů odborové organizace KOVO, hlavně malých a středních podniků. Specifickými cíly v tomto smyslu je vybudování specifiského poradenského, konzultačního a informačního systému na území hlavního města Prahy. Poradenství bude zaměřeno na obecné poradenství (management, řízení, motivace, řízení lidských zdrojů, vyjednávání), přitom ale na řešení konkrétních případových studií. V oblasti speciálního poradenství budou řešeny a rozšiřovány myšlenky spolufinancování z fondů Evropské unie. Na bázi zvýšení informovanosti mimo témata výše uvedená bude projekt nabízet relevantní informace z oblasti celkového dění na území hl. m. Prahy (např. zkvalitnění městského prostředí, rozvinutí městského potenciálu jako následek dynamické metropole členské země Evropské unie). Velkou váhu budou mít informace o území zahrnuté do Jednotného programového dokumentu pro Cíl2. Základními nástroji pro splnění těchto cílů jsou: Poradenské a konzultační centrum, WEB stránky (klubové a veřejné), projektová a konzultační podpora, aktivní návštěvy na pracovištích.
  2. Rozvoj a systematizace vzdělávacích programů pro členy odborové organizace. Specifickými cíly v tomto smyslu je zlepšení osobnostní dovedností, manažerských a řídících dovedeností, psychologických a sociologických znalostí. Z odborných témat budou posilovány hlavně znalosti práce na počítačích, a rozvoj odborářských specifik, jako je řízení a účetnictví. Základními aktivitami v tomto smyslu je přednášková činnost, organizování workshopů pro výměny zkušeností a řízení a osvojení best practicies, koučování a individuální poradenství a koučink (prostřednictvím poradenského a centra). Na konci projektu bude zavedena metoda E-learning.
  3. Další cíle: přinest užitky i zaměstnavatelům, vytvořit pilotní verzi, která bude rozšířena do celé republiky. Vytvořené hodnoty v projektu budou mít trvalou hodnotu.