LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Internal Control Academy

Číslo projektu 0387
Příjemce Eurodan, s.r.o.
Celková výše finanční podpory 2 815 759

Podstatou projektu je zpracování a pilotní odzkoušení koncepce podpory malých a středních podniků, resp. OSVČ podnikajících na území regionu NUTS 2 hl. m. Praha (včetně území cíle 2) v oblasti budování vnitřních řídicích a kontrolních systémů formou vytvoření metodiky, zpracování výukových materiálů, přípravy specializovaného vzdělávacího programu, procvičení získaných poznatků a nastavení systému udržení získaných zkušeností vytvořením poradenského místa fungujícího na neziskové bázi.
Zpracováním metodiky, jejím proškolení, procvičení a trvalým udržováním sleduje Eurodan, s.r.o. následující cíle:

  • zlepšení úrovně informovanosti zaměstnavatelů z řad malých a středních podniků, resp. OSVČ v oblasti vnitřních řídicích a kontrolních systémů těchto podniků cestou jejich proškolení a vybudování specializovaného poradenského centra;
  • rozvoj vzdělávacího programu pro podnikatele z řad vlastníků malých a středních podniků, resp. OSVČ a managementu či zaměstnanců těchto podniků, zaměřeného na budování a hodnocení vnitřních řídicích a kontrolních systémů zabezpečujících podnikání konkurenceschopné s ostatními členskými státy EU a dosahujícího efektivně, účinně a hospodárně nastavených cílů;
  • nastavení trvalého systému propojení malých a středních podniků, resp. OSVČ požadujících znalosti a zkušenosti z oblasti budování a hodnocení vnitřních řídicích a kontrolních systémů s konzultanty, opět z řad malých a středních podniků, resp. OSVČ, kteří působí v této oblasti.
Těmto cílům bude přizpůsobena zpracovávaná metodika a vzdělávací program. Prioritně budou zaměřeny na rozvoj podnikatelského prostředí, zejména na budování a hodnocení vnitřních kontrolních systémů. Projekt dále počítá s procvičením a získáním konkrétního poradenství a udržování získaných znalostí a zkušeností.
Projekt se při tom bude opírat o nejlepší praxi vyspělých zemí EU, zejména metodiku z Velké Británie.
Pro daný projekt žádáme o finanční podporu v režimu podpory de minimis.