LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Poradenské centrum pro Rating MSP

Číslo projektu 0374
Příjemce Hospodářská komora hlavního města Prahy
Celková výše finanční podpory 3 044 900

V rámci projektu vytvoříme poradenské a informační středisko pro Rating malých a středních podniků. Rating je certifikačním nástrojem, který je využíván bankovním i nebankovním sektorem v celé Evropě, ukazuje na finanční i nefinanční bonitu firmy a díky tomu jí usnadňuje například žádosti o úvěry, zvyšuje její důvěryhodnost vůči obchodním partnerům a tím také konkurenceschopnost.
Rating podniku charakterizuje jeho momentální situaci i s přihlédnutím k vývoji konkrétního odvětví a posouzení faktorů, ovlivňujících jeho budoucnost. Cílem Ratingu MSP není posouzení podnikatelských záměrů společnosti, ale objektivní vystižení její výchozí situace, která může být pro dosažení záměrů klíčovým parametrem.
Hospodářská komora má zmapován segment malých a středních podnikatelů a jedním z jejích základních cílů je pomoci této skupině k rychlejšímu růstu.
Projekt Rating MSP přináší českým podnikatelům konkrétní řešení. Kromě zajištění objektivního vnějšího pohledu na ekonomické zdraví společností umožní MSP výhodnější pozici při komunikaci s mnoha institucemi. Bankám pak pomůže částečně eliminovat přijímané riziko v kombinaci se snižováním nákladů. Velkým odběratelům (dodavatelům) i státu poskytne možnost výběru dobrých a spolehlivých firem jako spolupracovníků.
Produkt Rating MSP Hospodářské komory hlavního města Prahy již v České republice prošel pilotní fází. V současné době mohou podnikatelé o Rating MSP své firmy zažádat na 74 místech v rámci celé České republiky. Této příležitosti využívají stovky malých a středních podniků. Realizace tohoto projektu by nám umožnila podpořit další rozvoj produktu, zajistit mu publicitu a usnadnit pražským podnikatelům přístup k němu.
Projekt zaznamenal vysoký zájem ze strany českých malých a středních podniků. Rating MSP je k dispozici subjektům MSP vedoucím účetnictví ve smyslu zákona 563/1991 Sb. a majícím roční obrat v rozsahu 6 až 500 mil. Kč.
V tomto projektu žádáme o podporu podle pravidla "de minimis".