LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Národní rada zdravotně postižených ČR Evropské regionální centrum - Čechy

Číslo projektu 0366
Příjemce Centrum pro podporu rozvoje občanské společnosti
Celková výše finanční podpory 3 728 472

Předkládaný projekt je určen na podporu konkurenceschopnosti malých a středních podnikatelů, včetně OSVČ, a jejich zaměstnanců v Praze. Projekt je také zaměřen na podnikatele a zaměstnance se zdravotním postižením.
Tyto subjekty tvoří ve vyspělých ekonomikách zdravou, velmi důležitou a nejdynamičtěji se rozvíjející součást hospodářského systému dané země.
Cíl předkládaného projektu spočívá v realizaci poradenských služeb, odborných konzultací a praktických návodů malým a středním podnikům, včetně OSVČ, a jejich zaměstnancům v oblastech vnější komunikace (Public Relations), komunikačních a prezentačních dovedností a také informačních technologií jako nástroje rozvoje, prezentace a komunikace firem a podnikatelů s médii, veřejností, stávajícími či potenciálními obchodními partnery a dalšími skupinami a jako nástroje při hledání nových informačních zdrojů.
Oblast P. R. je do projektu zařazena z toho důvodu, že praxe i výzkumy veřejného mínění jasně ukazují, že je nezbytné, aby byli podnikatelé schopni účinně prezentovat svoji činnost, značku a výsledky práce; zvyšují tak zásadním způsobem své šance na úspěšnou realizaci podnikatelského záměru, efektivní rozšiřování okruhu činností, zákazníků, obchodních partnerů a v neposlední řadě i na zvyšování počtu zaměstnanců firem.
Realizací projektu bude vytvořeno komunikační poradenské centrum, které bude podnikatele a jejich zaměstnance seznamovat se způsoby komunikace s médii a veřejností, s vytvářením komunikačních strategií, výběrem komunikačních nástrojů a jejich jednotlivých složek, se způsoby řešení krizových situací, prezentačními a komunikačními dovednostmi, rétorikou, etiketou, protokoly jednání s partnery, s budováním firemní značky a s možnostmi, které podnikatelům, jejich firmám i zaměstnancům poskytují informační technologie v rozvoji firmy a v její veřejné prezentaci a komunikaci s médii, širokou veřejností a dalšími subjekty.
Je žádáno o podporu dle pravidla de minimis.