LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Ucelený systém vzdělávání pro auditory IS/IT

Číslo projektu 0363
Příjemce ISACA Czech Republic Chapter
Celková výše finanční podpory 4 322 060

Projekt zahrnuje tvorbu metodiky a výukových materiálů, pilotní výukový cyklus a jeho vyhodnocení.
Profesní sdružení ISACA CRC připravuje dlouhodobý systém vzdělávání pro auditory IS/IT (informačních systémů/informačních technologií) v ČR, jehož cílem je zejména

  • rozvoj profese auditu IS/IT jakožto nástroje řízení podniků i státních orgánů,
  • uznání této nově vzniklé profese, pomoc pracovníkům ze středních a malých podniků, potažmo OSVČ, kteří nemají možnost učit se během pracovního procesu od svých zkušenějších kolegů, a
  • pomoc při rekvalifikaci.
Těmto cílům je přizpůsobena obsahová náplň uceleného systému vzdělávání. Vzdělávací program je prioritně zaměřen na další rozvoj profese auditu IS/IT a měl by vybavit účastníka pro praktický výkon funkce auditora IS/IT. Absolvent programu může též zvolit absolvování zkoušky vedoucí k získání mezinárodně uznávaného titulu CISA (Certifikovaný auditor IS). Program zahrnuje kombinaci klasické výuky (přednášky a semináře) a samostudia, jedn z kurzů je věnován případovým studiím.
Celkový rozsah klasické výuky představuje 216 hodin ve dvanácti kurzech. V rámci jednotlivých oblastí vychází rozsah a míra podrobností výuky z požadavků studijních materiálů vydaných americkou asociací ISACA, ze znalostí a zkušeností ISACA CRC s podobnými kurzy a z vlastní znalosti profese.
ISACA CRC zajišťuje tvorbu metodiky, přípravu výukových sylabů, produkci studijních materiálů ke studiu. Součástí výuky budou v rámci jednotlivých témat i ukázky zkouškových otázek z minulých a modelových zkoušek. Jako podpůrné materiály budou složit rovněž Standardy COBIT, BS7799, ITIL. Součástí výuky bude prezentace vybraných případových studií a jejich rozbor. Závěrečná prezentace a její obhajoba je nutnou podmínkou úspěšného absolvování programu.