LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání

Číslo projektu 0052
Příjemce Univerzita Karlova v Praze
Celková výše finanční podpory 24 389 000

Navrhovaný Projekt navazuje na projekt Centrum pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy v Praze (Projekt CPPT UK), schválený pro financování v rámci JPD2. Realizace Projektu CPPT UK byla zahájena 19.5.2005. Současná realizace projektu CPPT UK i navrhovaného Projektu společně vytvoří komplexní systém podpory přenosu poznatků a technologií do komerční (i neziskové) sféry na Univerzitě Karlově v Praze.
Hlavním cílem projektu je výrazně zvýšit zvládnutí problematiky přenosu znalostí, poznatků a technologií vyvinutých na akademických pracovištích do ziskové i neziskové sféry a vytvořit tak v rámci UK příznivou atmosféru pro přenos poznatků a technologií do praxe.
Sekundárním cílem je vytvořit a otestovat znalostní základnu pro vzdělávání v oblasti přenosu poznatků a technologií z akademické do podnikatelské a neziskové sféry (využívající též možností distančního vzdělávání) a zahájit její využívání pro školení v této oblasti v Praze (toto školení bude pokračovat i po skončení projektu).
Systematické školení bude přizpůsobeno potřebám různých skupin posluchačů a v průběhu 2 let realizace bude zahrnovat:

  • vývoj čtyř vzájemně navazujících vzdělávacích modulů, z nichž každý bude zaměřen na jiný segment posluchačů, prezentujících nejnovější poznatky z EU v dané oblasti,
  • školení vybraných pracovníků UK kombinované s testováním vyvinutých modulů,
  • certifikaci vybraných pracovníků pro působení a další školení v oblasti přenosu poznatků a technologií,
  • testovací aplikaci vyvinutých modulů pro výuku externích posluchačů UK v dané problematice.
Moduly kurzů:
A Základní informačně-motivační kurz "Od poznatku k aplikaci a profitu",
B1. Kurz určený zejména pracovníkům působících na výzkumných a vývojových pracovištích jako kontaktní agenti pro centra pro přenos poznatků a technologií: "Technologičtí zpravodajové" (Technologyscouts),
B2. Nadstavbový kurz "Manažeři přenosu znalostí" (Managers of knowledge trasnfer),
C. "Akademické pracoviště jako zdroj inovací"