LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Centrum podpory talentů

Číslo projektu 0045
Příjemce České vysoké učení technické v Praze, Fakulta elektrotechnická
Celková výše finanční podpory 13 764 700

Cílem projektu CEPOT je vznik prestižního studentského centra (PSC), které se zaměří na kvalitní projektovou výuku studentů bakalářského a magisterského studia a připraví tyto studenty lépe na další zapojení do pracovního procesu. Nejlepší studenti budou motivováni k tomu, aby pokračovali v doktorandském studiu.
Během projektu bude nastavena spolupráce s firmami, které budou chtít podporovat existenci takového prestižního centra a které jej po ukončení tohoto projektu budou finančně podporovat. Již v době běhu projektu však tyto firmy budou spolupracovat v oblastech zadávání studentských témat, která vycházejí z praktických aplikací, a budou studentům umožňovat, aby praktické aplikace poznali "na vlastní kůži".
Propojíme schopnost vědeckého pracoviště vysoké školy, zkoumat a vyvíjet nové technologie ("technology push") a potřeby a zájem firem tyto technologie nasazovat v průmyslových aplikacích ("application pull").
Studenti, kteří budou chtít v PSC působit, budou mít možnost napsat návrh projektu, v jehož rámci budou svou bakalářskou nebo diplomovou práci řešit.
Spolupráce s firmami, které jsou technologicky na výši a které jsou otevřené používání moderních technologií, jednoznačně obohatí akademické pracoviště, zvýší kvalitu a atraktivitu studentských projektů a pomůže zavést do akademického prostředí postupy, které jsou v komerční sféře běžné.
Nezanedbatelným přínosem projektu je výchova studentů v PSC k přípravě a vedení projektů, marketingu a k dovednostem nutným pro řízení lidských zdrojů.
PSC povede studenty k tomu, aby sami svou aktivitou rozhodli o své budoucnosti po absolvování vysoké školy, a to v jakékoli formě studia. Centrum nastaví takové podmínky, které budou podněcovat aktivitu studentů a které se co nejvíce budou blížit podmínkám konkurenčního prostředí na trhu práce.
Cílem bude vybudovat prestiž centra tím, že budou kladeny a usměrňovány vysoké požadavky na studenty v PSC působící, aby jejich studijní činnost odpovídala požadavkům praxe.