LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Business Coaching Innovations

Číslo projektu 0042
Příjemce Cheval s.r.o.
Celková výše finanční podpory 5 897 500

Širším cílem projektu je podpora transferu znalostí, odborníků a technologií z výzkumné do podnikové sféry a zvyšování kvalifikace firem a výzkumných institucí v řízení inovačního procesu.
Východiskem projektu je metodika hodnocení inovačního potenciálu firmy a zavedení systému inovací, kterou v letech 2000-2001 vyvinul tým Západočeské univerzity v rámci projektu financovaném z programu Leonardo da Vinci. Metodika bude v rámci projektu BCI přizpůsobena potřebám techniky koučinku (personalizované vedení řídících pracovníků firem).
Koučinkový modul bude zaměřen na vedení a analytickou a školící podporu deseti pražských malých a středních podniků v řízení inovací a zejména zavedení systému shromažďování a realizace inovačních záměrů. V rámci modulu budou v počáteční fázi inovačního procesu vytvořena partnerství koučovaných firem s výzkumnými institucemi nebo výzkumnými skupinami, kteří budou aktivně zapojení do procesu vytváření inovačních záměrů ve firmách. Modul povedou kouči a lektoři proškolení v úvodní fázi realizace projektu. Projekt BCI usiluje o úspěšné uplatnění modelu partnerské spolupráce podniků a výzkumníků a dosáhnout tak intenzivnější kooperace těchto subjektů, která je v současnosti uskutečňována buď pod tlakem trhu, resp. pod tlakem nabídky výzkumných institucí.
Výsledkem koučinkového modulu bude deset společných inovačních záměrů firem a výzkumníků, k nimž bude provedena předběžná studie proveditelnosti, doporučen následný postup pro úspěšnou realizaci záměru a na jehož provedení se budou podílet manažeři a výzkumníci s odpovídající kvalifikací pro řízení inovačního procesu.
Projekt se dále zaměřuje na vzdělávání řídících pracovníků insitucí VaV v kooperaci s podnikovým sektorem a informování pražských MSP o výhodách a přínosech spolupráce s výzkumnou sférou.
Partnery projektu jsou Asociace výzkumných organizací, Hospodářská komora HMP, Západočeská univerzita v Plzni a Kabinet pro studium vědy, techniky a společnosti při FLÚ AV ČR.