LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem - brána k výzkumu

Číslo projektu 0037
Příjemce MEDICOMP s.r.o.
Celková výše finanční podpory 8 370 957

Projekt je zaměřen na vytvoření systému dlouhodobé spolupráce vybraných fakult vysokých škol na území hlavního města Prahy s podnikatelskými subjekty, zejména ziskového sektoru.
Základem je cílená organizovaná komunikace firem se všemi organizačními úrovněmi fakult a vysokých škol, a to zejména na základě přímých kontaktů (diplomové práce, stáže, exkurze, veletrhy pracovních příležitostí).
Projekt je určen studentům, mladým vědeckým pracovníkům, doktorandům, řídícím pracovníkům školství i průmyslu, případně zaměstnancům podniků.
Bude vytvořena komplexní struktura, která bude aktivně vyhledávat zájemce o spolupráci a partnerství. Hlavním komunikačním kanálem bude webový portál, podpořený rozsáhlou databází kontaktních informací o podnicích. Portál bude fungovat jako nástroj nabídky/poptávky, poskytující informace oběma zúčastněným stranám. Na tuto zkušenost spolupráce navazuje část projektu věnovaná učení založeného na práci, jejímž cílem je vytvořit aplikovanou metodiku na české podmínky a vyškolit dostatečný počet lektorů a tutorů.
Studentům bude rovněž určen rozsáhlý personalisticko-poradenský servis, ve spolupráci s odborníkem na tuto oblast.
Zorganizovány budou semináře, jejich obsah bude i náplní odborné příručky studentům.
Pro realizaci projektu budou maximálně využity teoretické, kapacitní a technologické možnosti žadatele projektu, a partnerů: PřF UK, MFF UK, PedF UK, PEF ČZU, ve spolupráci a za podpory Hospodářské komory České republiky, Svazu průmyslu a dopravy České republiky a společnosti Crytur, spol. s r.o.