LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Zřízení vzdělávacího střediska zasazeného do sítě Science Shops s e-learningovým studiem v oboru obnovitelných zdrojů energie /EDUCO/

Číslo projektu 0024
Příjemce Agricultural Research Council, s. r. o.
Celková výše finanční podpory 1 750 000

Ve spolupráci s Institutem vzdělávání a poradenství ČZU v Praze - Malé Chuchli bude zřízeno středisko pro další vzdělávání studentů vysoké školy a pedagogů v oboru alternativních energií a jejich obnovitelných zdrojů. V rámci aktivit partnera ÚZPI Praha budou organizovány dva školící semináře k problematice obnovitelných zdrojů energie pro cílovou skupinu poradců metodiků, kteří byli do ústavu začleněni k 1.1.2005. Energetické využití biomasy z místní zemědělské produkce a uplatnění biopaliv v pohonných hmotách je významnou součástí regionální politiky EU připravované k realizaci od roku 2007.
Prostřednictvím Koordinačního centra poradenství Ústavu zemědělských a potravinářských informací a internetového portálu budou organizovány e-learningové kurzy pro zájemce, kteří požadují prohloubit své znalosti o možnostech získávání a užití alternativních energií. Další cílovou skupinou budou studenti pražských vysokých škol (VŠE, ČVUT, VŠCHT, Karlova Universita), kterým bude účast nabídnuta prostřednictvím místního oznámení a marketingovým náborem. Nejnovější poznatky vědy a výsledky technického rozvoje v oboru obnovitelných zdrojů energie a biopaliv budou zpracovány do expertní databáze pracovníky vysokých škol, výzkumných ústavů a odborníků z praxe.
Problematika prosazování biopaliv v pohonných hmotách bude zaměřena na cílovou skupinu zaměstnanců pražských čerpacích stanic PHm, pro které budou organizovány tématické semináře /legislativa a daňová politika/. Nástrojem vzdělávání bude i série tématických panelů k problematice kapalných biopaliv umístěných na referenčním pracovišti partnera CHARVÁT OIL, s.r.o. Koncem roku 2006 proběhne mezinárodní workshop za účelem výměny informací o přístupech státní exekutivy členských státu EU k prosazování biopaliv na trhu pohonných hmot.
Zařazením vzdělávacího střediska EDUCO do mezinárodní sítě ISSNET a užitím systému e-learningových kurzů budou vytvořeny podmínky pro pokračování vzdělávacích aktivit po ukončení projektu.