LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Stínování manažerů - Manager Shadowing Programme

Číslo projektu 0019
Příjemce Business Leaders Forum, s. r. o.
Celková výše finanční podpory 2 883 032

Projekt je určen studentům posledních dvou ročníků VŠ a manažerům/specialistům malých, středních i velkých podniků, je zaměřen na rozvoj praktických dovedností při řízení společnosti nebo spec. oddělení, výměnu poznatků mezi studenty a manažery, fakultami a podniky. Podstatou "Stínování" je účast studentů VŠ na 14ti denní stáži ve vybraném podniku. Firmy zapojené do projektu se na výběru studentů do "stínování" podílejí, mají možnost vybrat si ty, kteří zaměřením a schopnostmi vyhovují firemnímu působení a případné pokračující spolupráci.
Vlastní "Stínování" trvá 14 dní. Studenti doprovázejí manažery/specialisty v jejich obvyklém pracovním prostředí, sledují jejich činnosti, diskutují o přístupech k řešení problémů, zapojují se do aktivit. Studenti získávají informace a zkušenosti, které porovnávají se svými teoretickými znalostmi a začlenit do vlastní přípravy na budoucí kariéru. "Stínování" je impulsem ke vzniku spin-off firem stínujících studentů. Součástí projektu je organizace 4 seminářů ročně pro stínující studenty týkající se úspěšného rozvoje kariéry a manažerských/IT dovedností. V daném ročníku "stínování" se studenti i firmy zapojují po celou dobu jeho trvání: studenti procházejí pohovory, se na výběru studentů podílejí, studenti se učí sestavovat životopis, prezentovat se při pohovorech, jsou vedeni ke komunikaci s firmami ve věci "stínování".Projekt podporuje komunikaci mezi podnikatelským a akademickým prostředím a jejich dlouhodobou spolupráci.
Cíle:

  1. Vybudovat základ systému vzdělávání zejména studentů, doktorandů a mladých vědeckých pracovníků, který jim poskytne nezbytné znalosti pro zakládání nových technologicky orientovaných firem (projekt je orientován na studenti z tech. a ekonom. oborů).
  2. Rozvíjet společné inovační programy vysokých škol, výzkumných pracovišť a podnikatelské sféry,včetně mechanismů transferu technologií, know-how i odborníků. Plán. počet účastníků "stínování": 160 studentů, 80 manažerů