LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Vzdělávání zaměstnanců Chemoprojekt, a.s., studentu, doktorandu a vědeckých pracovníku vysokých škol v Praze v souvislosti se zavedením inovační technologie SmartPlant

Číslo projektu 0015
Příjemce Chemoprojekt a.s.
Celková výše finanční podpory 10 817 000

Účelem projektu je vyškolení zaměstnanců jak společnosti Chemoprojekt, tak i zaměstnanců, doktorandu a studentu Českého vysokého ucení technického a Vysoké školy chemicko-technologické pro práci s programem SmartPlant.
. Tento program umožňuje rychlejší přenos informací mezi teorií a praxí. Prostřednictvím programu SmartPlant zadají vyškolení zaměstnanci vysokých škol nové teoretické poznatky, objevy nebo výsledky výzkumu do sdílených databází společnost Chemoprojekt a.s.. Ta bude tyto poznatky uplatňovat v praxi a pomocí programu SmartPlant zprostředkuje zpětnou vazbu vysokým školám, zda toto převedení bylo úspěšné. Tím dojde k rychlejšímu, bezprostřednějšímu a efektivnějšímu spojení teorie s praxí, což významným způsobem ušetří čas a finanční prostředky. Projekt je tak přímo zaměřen na přenos zkušeností mezi jeho jednotlivými partnery.
Program SmartPlant představuje moderní informační systém zaměřený na projekční práce především v oblasti chemických provozu, který v celosvětovém měřítku využívá přibližně 70 % projekčních kapacit v dané oblasti. V České republice však zatím není významným způsobem využíván.
Realizace projektu by tak umožnila zavedení evropsky a světově jedinečného řešení taktéž v České republice. Hlavní předností tohoto systému je integrace rady dílcích modulu, které jsou v současné době používány odděleně, čímž dochází ke zbytečným prodlevám a bariérám při prenosu a sdílení dat, což vede ke komplikování inovačního procesu v daném odvětví. Implementace tohoto systému tak, aby byl plne funkcní a mohly být využity všechny jeho možnosti a přednosti není možná v rámci jednorázového (byt déletrvajícího) "proškolení" jeho uživatelů. Pro plně funkční implementaci je nutné dlouhodobé rozvíjení systému s reálnými daty za vzájemné součinnosti rady profesních odborníku a nositelu teoretických a praktických zkušeností z oboru. V tomto smeru také bude probíhat plánovaná vzdělávací činnost. Cílem projektu je vyškolit 300 expertu pro práci s daným programem.