LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Síť podpory dalšího vzdělávání ve zdravotnické telematice a eZdraví

Číslo projektu 0013
Příjemce MEDTEL o.p.s.
Celková výše finanční podpory 16 447 226

Projekt bude změřen na rozvoj lidských zdrojů formou vzdělávacích a informačních akcí, poradenství a technologické demonstrace a perspektivně i na transfer technologií podporu inovací a podnikání v oblasti zdravotnické telematiky a eZdraví (ZTeZ). Bude založen na partnerství obecně prospěšné společnosti činné v oblasti eZdraví, 2 pražských MSP, zabývajících se informačními a telepatickými technologiemi, významné pražské vzdělávací instituce, přední pražské výzkumné instituce a místně příslušné hospodářské komory.
Partneři budou společně připravovat vzdělávací akce (kurzy, semináře a konference), poskytovat poradenství a přinášet všemi vhodnými cestami nejnovější informace z oblasti ZTeZ všem zájemcům, zejména základním cílovým skupinám - zdravotníkům, zdravotnickým informatikům, pracovníkům státní zdravotní správy, zdravotních pojišťoven a managementu i zaměstnancům informatických MSP, které poskytují nebo hodlají poskytovat své služby a výrobky do oblasti zdravotnické informatiky a telematiky a rovněž široké veřejnosti se zvláštním zaměřením na seniory a osoby se zdravotním postižením a jejich rodiny.
V rámci projektu bude vybudováno pražské školicí a poradenské středisko ZTeZ, budou připraveny potřebné vzdělávací programy, využívající rovněž postupy e-learning, ověřeny poradenské postupy, vybudovány základy informačního portálu a bude zprovozněn technologický demonstrátor.
Bude rovněž realizována studie proveditelnosti podnikatelského inkubátoru ZTeZ a na jejím základě následně předložena přihláška do JPD 2. Projekt podpoří i rozvoj informační společnosti, rovnost příležitostí, udržitelný rozvoj a místní iniciativy pacientských organizací, organizací zdravotníků i činnost pražské o.p.s., podporující rozvoj oblasti ZTeZ.
V projektu bude posílen přenos informací z Evropské asociace zdravotnické telematiky EHTEL a Evropské asociace medicínské informatiky EFMI ve prospěch občanů, informatických MSP a péče o zdraví v Praze.