LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií

Číslo projektu 0008
Příjemce Dynex Laboratories, s.r.o.
Celková výše finanční podpory 14 199 306

Hlavním cílem projektu je poskytování znalostí o nejnovějších metodách v oblasti diagnostiky (zejména zaměstnancům zdravotnických zařízení) a pomoci tak řešit problém nedostatku možností získávání nových poznatků o stále se vyvíjejících metodách.
Dalším důležitým cílem je umožnit studentům VŠ se zaměřením na mikrobiologii se zúčastnit praktických kurzů konaných v laboratoři a vyzkoušet si nové metody přímo v praxi. Mimo to se projekt zaměřuje na osvětu v oblasti nových neinvazivních metod diagnostiky rakoviny děložního čípku a osvětu v oblasti metod pomáhajícím v boji proti požívání drog mladistvími.
Aktivity projektu zahrnují kurzy a workshopy pro zaměstnance a řídící pracovníky převážně státem vlastněných podniků, praktické kurzy pro studenty VŠ, semináře pro členy NNO, přednášky pro učitele středních škol ve spolupráci s organizacemi bojujícími proti drogám.
Dále bude v rámci projektu vytvořen informační servis na internetových stránkách firmy Dynex sloužící k informování o novinkách (v oblasti diagnostiky některých významných neinfekčních i infekčních chorobných stavů) , diskuzím návštěvníků a zodpovídání jejich dotazů odborníky.
Cílovými skupinami projektu jsou studenti, řídící pracovníci, zaměstnanci a členové nevládních neziskových organizací.