LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Pražské analytické centrum inovací

Číslo projektu 0002
Příjemce Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Celková výše finanční podpory 5 868 200

Projekt je zaměřen na spolupráci analytických pracovišť na území Prahy se třemi úzce spojenými cíli:

  1. přispět ke zvýšení kvalifikace pracovníků v oboru analytické chemie,
  2. rozvinout těsnější spolupráci mezi akademickými pracovišti a subjekty podnikajícími v analytické chemii,
  3. ukázat cesty a možnosti komercializace výsledků analytické chemie.
K naplnění těchto hlavních cílů bude vytvořeno "Pražské analytické centrum inovací" (zkratka PACI), které
  1. Vytvoří a realizuje ucelený systém výukových kurzů, zaměřený na know-how v moderních analytických technikách. Projekt sjednotí dosavadní aktivity zúčastněných partnerů a vytvoří koordinovaný systém kurzů, zaměřených na zvyšování kvalifikace ve vybraných oblastech analytické chemie. Součástí kurzů budou podle potřeby i praktická cvičení. Plánováno je 8 kurzů po 36 hod.
  2. Navrhne a realizuje sérii přednášek, zaměřenou na technologický pokrok s potenciálním dopadem na aplikace v analytické chemii. Přednášky budou mít především motivační charakter. Plánováno je 6 cyklů po 16 hod.
  3. Navrhne a realizuje cyklus přednášek, zaměřený na legislativní a ekonomické předpoklady pro zakládání nových firem i související problematiku ochrany duševního vlastnictví. Součástí přednášek budou příklady úspěšných "spin-off" firem ze zahraničí. Plánovány jsou 2 kurzy po 36 hod.
  4. Navrhne a realizuje jeden přípravný kurz pro certifikaci vysokoškolského personálu chemických a bioche-mických laboratoří (72 hod.) a jeden přípravný kurz pro management environmentálních systémů jakosti (36 hod.). Oba kurzy se budou opakovat též v druhém roce projektu.
  5. Zorganizuje pracovní setkání, zaměřená na výměnu názorů na vybrané problémy analytické chemie. Plánována jsou 2 dvoudenní setkání.
  6. Vytvoří a bude udržovat webovou stránku s aktuálními informacemi z oblasti analytické chemie.