LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Asistenční služby pro podporu nalezení práce

Datum zahájení realizace 01.12.05
Datum ukončení realizace 30.11.07
Číslo projektu 0006
Příjemce CC Systems a.s.
Celková výše finanční podpory 20 727 360

Projekt vytváří novou službu tzv. Asistenční službu pro podporu nalezení práce, která doposud nebyla v ČR při práci s nezaměstnanými detailně ověřena a následně implementována na trh práce jako nový nástroj v boji s nezaměstnaností.
Výběr cílové skupiny nezaměstnaných , skladby vzdělávacích aktivit v kontextu na ověření správnosti použití Asistenční služby vyplynul z konzultací s pracovníky partnerů projektu a na základě praktických zkušeností předkladatele samotného, který v oblasti práce s nezaměstnanými působí na trhu již více jak deset let.
Správnost použití této nové služby bude ověřena na cílové skupině uchazečů o zaměstnání do 25 let věku, kteří mohou být v evidenci úřadu práce i déle než šest měsíců. Jedná se tedy o skupinu osob, která je označována jako dle § 33.
Projekt je nastaven tak, aby za pomoci dostupných nástrojů z oblasti andragogiky a edukace došlo u účastníků projektu ke zvýšení flexibility v jejich kvalifikaci a tím i uplatnitelnosti na trhu práce se specifickým cílem vytvořit právě z těchto účastníků tým specializovaných pracovníků, kteří budou schopni poskytovat asistenci při vyhledávání zaměstnání. Část účastníků projektu tedy získá pracovní uplatnění u předkladatele projektu a formou nového nástroje tzv. Asistenční služby uvede na trh práce zbývající účastníky projektu. Tím si všichni účastníci ověří účinnost tohoto nástroje a vznikne zde příležitost nabídnout tuto službu dalším nezaměstnaným, ale také organizacím typu probační služby, centrům sociálně vyloučených apod.