LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


SCHENKER nezná hranic

Příjemce Schenker, spol. s.r.o.
Datum zahájení realizace 1.11.2006
Datum ukončení realizace 31.10.2008
Číslo projektu 0034
Celková výše finanční podpory 6 746 596 Kč

Záměrem Projektu je vytvoření systematického přístupu ke vzdělání a rozvoji lidských zdrojů společnosti Schenker, spol. s r.o. (dále jen Žadatel) - předního poskytovatele integrované logistiky a globálních spedičních služeb.
Projekt se zaměřuje jak na cílovou skupinu a) zaměstnanci, tak b) zaměstnavatel.

ad a)

Z celkového počtu 401 zaměstnanců (mimo Prahu) působících v 9 filiálkách v 8 krajích ČR projevilo 69,7% zaměstnanců po vyhodnocení každoročního dotazníku "Indikátor" konkrétní zájem projít kurzy a tréninky s cílem získat kvalifikační předpoklady pro zvládnutí nových podmínek v souvislosti se vstupem do EU.
V rámci Projektu budou realizována školení pro tyto cílové skupiny:

- školení vyššího managamentu 15 osob
- školení středního managamentu 28 osob
- školení klíčových zaměstnanců 30 osob
- školení perspektivních zaměstnanců 12 osob
- tréninky profesních skupin 401 osob
- certifikované školení specialistů 7 osob
- školení provozních zaměstnanců v IT 119 osob
ad b)

S ohledem na požadavek zaměstnavatele zůstat konkurenceschopným po vstupu do EU bude v rámci Projektu řešeno zavedení systému analýzy pracovních pozic jako moderního nástroje řízení firmy včetně řízení lidských zdrojů pro vytvoření systému interní rovnováhy za účelem spravedlivého odměňování a implementace normy ISO 14001 Enviromentální systém managamentu.
Výstupem z Projektu nebude jen udělení osvědčení či certifikátu na základě ověření získaných znalostí, dovedností či zavedení normy, ale bude proveden i rozbor celého programu s cílem vyhodnocení konkrétních přínosů pro zaměstnance i zaměstnavatele, aby se aplikovaný systém výběru, motivace a vzdělání mohl stát modelovým pro další využití v oblasti rozvoje lidských zdrojů na cestě k vyšší konkurenceschopnost po skončení podpory.

Projekt bude realizován v kombinaci "de minimis" a blokové výjimky.