LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Podpora konkurenceschopnosti strojírenských a plastikářských podniků rozvojem lidských zdrojů

Příjemce Profima Effective, s.r.o.
Datum zahájení realizace 20.9.2006
Datum ukončení realizace 30.6.2008
Číslo projektu 0028
Celková výše finanční podpory 18 400 140 Kč

Dle statistických údajů v roce 2005 došlo ke zpomalení růstu prům. produkce v porovnání s rokem 2004, která má významný vliv především na ekonomiku a zaměstnanost. Vzhledem k tomu, že výrazný podíl na tom měla strojírenská a plastikářská výroba je tento projekt zaměřen na podporu strojírenských a plastikářských podniků a to především v krajích s vyšší mírou nezaměstnanosti (Zlínský kraj, Olomoucký kraj, kraj Vysočina) s cílem dosažení jejich stability, konkurenceschopnosti a rozvoje. Tento cíl bude naplňován rozvojem a vzděláváním zaměstnanců 10 strojíren. a plastikář. podniků (ZL, OL, VY, HK) s ohledem na specifické cíle opatření 4.1 (viz kapitola Vazba projektu na příslušné opatření). V rámci vzděl. kurzů budou rozvíjeny především znalosti a dovednosti zaměstnanců top, středního a nižšího managementu, obchodu, personalistiky a marketingu (dle analýzy cílových potřeb, Příloha č. 6) v oblastech:

TOP MANAGEMENT
Osobnost. rozvoj, manaž. a strateg. dovedn., ekonom. a marketing. znalosti, personál. management

STŘEDNÍ A NIŽŠÍ MANAGEMENT
Komunikač. dovedn., vedení a budování týmů, motivace lidí, hodnocení, stres, time manag., prům. moderace, prac. právní minimum

PERSONALISTA - akreditovaný rekvalif. kurz MŠMT (Příloha č. 17)
Strategie řízení lidských zdrojů, osob. údaje, výběr zaměstn., motivace a řízení prac. výkonu, vzdělávání a rozvoj zaměstn., odměň. a péče o zaměstn., pracovní vztahy

OBCHODNÍK
Obchod. dovednosti I., II., obchod. vyjednávání, prezentač. dovedn., efekt. používání telefonu

MARKETINGOVÝ PRACOVNÍK
Marketing. strategie, distribuční, prodejní politika, nákupní marketing

Všechny vzděl. kurzy jsou koncipovány jako dvoudenní a budou realizovány v průběhu trvání projeku (09/2006-06/2008). Probíhat budou interaktivní formou s intenziv. zapojením účastníků. Řada vzděl. kurzů bude doplněna e-learning. kurzy, které mohou sloužit jako úvodní do prezenč. studia nebo fixační s cílem dosažení max. efektivity. Získané znalosti a dovednosti výrazně přispějí nejen k osobnímu růstu zaměstnance, ale také k jeho zvyšování adaptability na změny ekonom. a technol. podmínek, čím bude významně podpořena stabilita, prosperita a podpora rozvoje podniku. Prosperující podnik pak více investuje do rozšíření svého portfolia a kapacit, se kterými souvisí udržení stávajících a vytvoření nových pracov. míst.
Zapojení strojíren. (S) a plastikář. (P) podniků do vzdělávání (uvedeny jsou firemní kurzy, které budou probíhat výhradně pro zaměstnance daného podniku):
ZLÍNSKÝ KRAJ

  • Pipelife Czech s.r.o. (P) - 9 x 2 dny
  • Česká zbrojovka a.s. (S) - 20 x 2 dny
  • ZÁLESÍ ZL a.s. (P) - 13 x 2 dny
  • ROSTRA s.r.o. (S) - 14 x 2 dny
  • FLOW TECH, s.r.o. - 14 x 2 dny
  • MITAS a.s. (P) - 11x 2 dny
OLOMOUCKÝ KRAJ
  • GRANITOL a.s. (P) - 19 x 2 dny
KRAJ VYSOČINA
  • ŽELEZÁRNY ŠTĚPÁNOV s.r.o. (S) - 5 x 2 dny
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
  • JUTA a.s. (P) - 7 x 2 dny
  • Isolit-Bravo, spol. s r.o. (S) - 11 x 2 dny
V rámci projektu budou realizovány také společné kurzy pro jednotlivce z daných podniků - 30 kurzů, u nichž jsou účastníci složeni z uvedených podniků i dalších podniků daných krajů.
Celkem bude v rámci projektu realizováno 152 dvoudenních vzděl. kurzů v rozsahu 2432 výuk. hodin, které absolvuje 1832 účastníků (1 osoba se může účastnit vícekrát). Zapojení cíl. skupin do vzděl. aktivit je více popsáno v Příloze č. 12.
Příjemcem veřejné podpory bude cíl. skupina, kterou tvoří zaměstnanci strojír. a plastik. podniků. Dle jejich požadavku bude veřejná podpora v rámci projektu posuzována dle: blokové vyjímky - ROSTRA s.r.o. (střední podnik - 80 %), JUTA a.s. (velký podnik - 60 %) de minimis - Pipelife Czech s.r.o., Česká zbrojovka a.s., ZÁLESÍ ZL a.s., FLOW TECH, s.r.o., MITAS a.s., GRANITOL a.s., ŽELEZÁRNY ŠTĚPÁNOV s.r.o., Isolit-Bravo, spol. s r.o.
V rámci projektu je tedy žádáno o veřejnou podporu - kombinaci blokové vyjímky a de minimis ve smyslu Rozhodnutí ÚHOS č.j. VP/S 81/04-160