LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003


Zpět


Vzdělávání zaměstnanců logistických center společnosti HP TRONIC Zlín, spol. s r.o. a malých firem ČR

Příjemce HP TRONIC Zlín, spol. s r.o.
Datum zahájení realizace 16.10.2006
Datum ukončení realizace 30.6.2008
Číslo projektu 0020
Celková výše finanční podpory 11 158 060 Kč

S růstem konkurenceschopnosti na trhu, rozvojem a modernizací se neustále zvyšují standardy českých firem, rostou potřeby a požadavky na zvyšování a prohlubování kvalifikace zaměstnanců. Stále větší důraz je kladen na vytváření systematického vzdělávání a odborný a osobnostní růst zaměstnanců.
Společnost HP TRONIC Zlín spol.s r.o. působí na českém trhu od roku 1990. Její hlavní činností je import a distribuce elektrospotřebičů do velkoobchodních a maloobchodních prodejen. Logistická centra společnosti HP Tronic jsou ve Zlíně, v Plané nad Lužnicí a v Týništi. Z těchto center je zboží ve spolupráci s malými distribučními firmami expedováno do projeden po celé České republice. Zaměstnanci center a malých firem jsou cílovými skupina tohoto projektu.
V minulých letech byly pozornost a finanční prostředky firmy investovány především do oblasti jazykových, IT a zákonných školení. Obsahem projektu je řada vzdělávacích kurzů pro zaměstnance, jejichž cílem je podpora celkového rozvoje zaměstnanců, konkrétně zaměřená na doplňování, rozšiřování a zvyšování kvalifikace jednotlivých profesí ve specializovaných dovednostech a zvýšení udržitelnosti na trhu práce.
Z analýzy (příloha č.6) vyplývají konkrétní požadavky dalšího vzdělávání v oblasti zvyšování komunikačních dovedností, znalost práce na PC, aj. a zároveň nezbytná potřeba odborných školení podle pracovního zaměření. Zaměstnanci projevili zájem o školení komunikačních dovedností zejména v náročných a konfliktních situacích, pozitivní komunikaci a asertivitu, péči o zákazníka, o školení IT aj. Požadované vzdělávací aktivity jsou zařazeny do projektu a směřují k růstu a zvyšování kvalifikace a odbornosti zaměstnanců. Skupiny i jednotlivci, kterým bude v případě schválení tohoto projektu vzdělávání umožněno, byli pečlivě vybráni s cílem zvýšení jejich profesní kvalifikace a podpory osobnostního rozvoje a zavedení systematického přístupu ke vzdělávání.
Získané odborné a specializované manažerské a komunikační dovednosti v oblasti logistiky, nákupu, komunikace, asertivity, týmové práce, řešení konfliktů zaměstnanci uplatní v každém podniku.
Projekt ovlivní celkový přínos na zvýšení úrovně zaměstnanců společnosti HP TRONIC Zlín, spol. s r.o. a malé firmy ČR. S rozvojem jednotlivých dovedností zaměstnanců se zvýší konkurenceschopnost zúčastněných firem na trhu práce. Znalosti a dovednosti získané v rámci jednotlivých vzdělávacích aktivit přispějí ke zvýšení adaptability zaměstnanců, podpoří naplňování pružných forem organizace práce. Úspěchem každé společnosti je kvalitní a vysoce kvalifikovaný zaměstnanec.
Veřejná podpora poskytovaná v rámci projektu se bude posuzovat dle blokové výjimky ve smyslu Rozhodnutí ÚHOS č.j. VP/S81/04-160.
Při výběru dodavatelů bude postupováno podle zákona č.40/2004 SB., o veřejných zakázkách.