LIDÉ JSOU NAŠE NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ ISO 9001:2000   ISO 10006:2003

Zpět

Workshopy konané v roce 2008

Téma: Předvídání kvalifikačních potřeb v průmyslových odvětvích a službách
Datum konání:5.5. - 7.5. 2008
Program:Workshop zaměřený na kvalitativní a kvantitativní přístupy k včasné identifikaci budoucích kvalifikačních potřeb trhu práce, zejména na využití matematických modelů pro kvantitativní projekce. Hostem workshopu byl zahraniční expert z Institutu pro výzkum zaměstnanosti (Institute for Employment Research, University of Warwick, The UK).

 

Téma: Vyhodnocování střednědobé potřeby kvalifikací
Datum konání:8. 2. 2008
Program:Workshop věnovaný metodikám a nástrojům předvídání kvalifikačních potřeb v střednědobém horizontu. Součástí workshopu byla prezentace výsledků aktivit Národní observatoře v této oblasti odborníkům z Ukrajiny.

 

Téma: Evropské systémy předvídání kvalifikačních potřeb
Datum konání:31. 1. - 1. 2. 2008
Program:Workshop se zahraničním expertem z CEDEFOP (The European Center for The Development of Vocational Training). Proběhla diskuse a dotazy k fungování systémů pro předvídání potřeby kvalifikované práce v různých zemích světa s ohledem na možnost využití pozitivních zkušeností v podmínkách ČR.

 

Téma: Systém předvídání kvalifikačních potřeb v Irsku
Datum konání:21. 1. - 22. 1. 2008
Program:Lednový workshop se zahraničním expertem z irského FÁS (Ireland's National Training and Employment Authority) byl zaměřen na fungování a institucionální vazby systému předvídání kvalifikačních potřeb v Irsku. K probíraným tématům patřila metodika sektorových studií, datové zdroje a modely prognózování.